Forum

Powrót Zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty a wezwanie dot. przesłanek wykluczenia art. 7

A.

Angelika .....

4

Witam. Mam dwa przypadki:
1. Zawiadomiono już o wyborze najkorzystniejszej oferty 25.04.2022 r. a podpisanie umowy ma odbyć się teraz w piatęk czy wzywać wykonawce na podstawie 126 ust. 2 o złożenie oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego. czy też wystarczy że zostanie to sprawdzone przez zamawiajacego na liście.
2. Zamawiajacy dziś miał zawiadamiać o wyborze najkorzystniejszej oferty ale trafiłam na interpretacje, że należy wezwać wykonawce do zlożenia oświadczenia (art. 7) Z góry dzieki za pomoc.
Czy to nie jest tak, że jeśli możemy sprawdzić sb sami czy ktoś jest wpisany na listę czy też nie to nie musimy wzywać Wykonawcy?
Witam. Mam dwa przypadki: 1. Zawiadomiono już o wyborze najkorzystniejszej oferty 25.04.2022 r. a podpisanie umowy ma odbyć się teraz w piatęk czy wzywać wykonawce na podstawie 126 ust. 2 o złożenie oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego. czy też wystarczy że zostanie to sprawdzone przez zamawiajacego na liście. 2. Zamawiajacy dziś miał zawiadamiać o wyborze najkorzystniejszej oferty ale trafiłam na interpretacje, że należy wezwać wykonawce do zlożenia oświadczenia (art. 7) Z góry dzieki za pomoc. Czy to nie jest tak, że jeśli możemy sprawdzić sb sami czy ktoś jest wpisany na listę czy też nie to nie musimy wzywać Wykonawcy?
0
2022-05-04 08:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy