Forum

Powrót przetarg podstawowy czy unijny?

A.

Aneta .....

5

Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc. Jednostka ma do dyspozycji 4 mln brutto z Funduszu Unii Europejskiej. Czy jest to zatem przetarg unijny, bo pieniądze pochodzą z unii czy robię przetarg w trybie podstawowym. Jest to pierwsze moje tego typu postępowanie, dlatego dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc. Jednostka ma do dyspozycji 4 mln brutto z Funduszu Unii Europejskiej. Czy jest to zatem przetarg unijny, bo pieniądze pochodzą z unii czy robię przetarg w trybie podstawowym. Jest to pierwsze moje tego typu postępowanie, dlatego dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.
0
2022-05-05 14:24 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

To chyba nie tak. Pierwsze musisz określić co zamawiasz i ile to będzie kosztować. Skąd są pieniądze (i ile) to ma drugorzędne znaczenie choć widziałem opinie, że jeśli coś jest finansowane z jednego projektu to należy sumować zadania w ramach tego projektu (nie zgadzam się z ta opinią ale jeśli tak jest napisane w regulaminie - nie będę dyskutował).
Zacznij od wyceny.
To chyba nie tak. Pierwsze musisz określić co zamawiasz i ile to będzie kosztować. Skąd są pieniądze (i ile) to ma drugorzędne znaczenie choć widziałem opinie, że jeśli coś jest finansowane z jednego projektu to należy sumować zadania w ramach tego projektu (nie zgadzam się z ta opinią ale jeśli tak jest napisane w regulaminie - nie będę dyskutował). Zacznij od wyceny.
0
2022-05-05 14:30 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy