Forum

Powrót prawo opcji a formularz ofertowy

B.

Beata .....

3

Postępowanie pow. progów unijnych. przewidujemy prawo opcji w umowie na podstawie dodatkowych przedmiarów załączonych do dokumentacji postępowania. Chciałabym, aby wykonawca już w ofercie wycenił mi te dodatkowe roboty, tzn. chciałabym mieć w ofercie cenę za całość uwzględniająca zamówienie gwarantowane i opcjonalne. czy mogę tak zrobić? Jak w takim razie będzie wyglądała informacja z otwarcia ofert, oraz informacja do prezesa UZP? Czy powinnam oceniać oferty z łącznej oferty czy tylko cenę za zamówienie gwarantowane?
Postępowanie pow. progów unijnych. przewidujemy prawo opcji w umowie na podstawie dodatkowych przedmiarów załączonych do dokumentacji postępowania. Chciałabym, aby wykonawca już w ofercie wycenił mi te dodatkowe roboty, tzn. chciałabym mieć w ofercie cenę za całość uwzględniająca zamówienie gwarantowane i opcjonalne. czy mogę tak zrobić? Jak w takim razie będzie wyglądała informacja z otwarcia ofert, oraz informacja do prezesa UZP? Czy powinnam oceniać oferty z łącznej oferty czy tylko cenę za zamówienie gwarantowane?
0
2022-05-05 14:28 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Wg uzp tylko podstawowe - gwarantowane.
Wg kio - z opcjami.
Ja całym sercem jestem tym razem (o dziwo) za uzp ale pogodziłem obydwie strony i podałem jedno i drugie (z zaznaczeniem, że na opcje nie mam zagwarantowanych środków w budżecie (to chyba rozwiało wątpliwości, gdzie przebiega granica od której mogę unieważnić z powodu braku środków).
Wg uzp tylko podstawowe - gwarantowane. Wg kio - z opcjami. Ja całym sercem jestem tym razem (o dziwo) za uzp ale pogodziłem obydwie strony i podałem jedno i drugie (z zaznaczeniem, że na opcje nie mam zagwarantowanych środków w budżecie (to chyba rozwiało wątpliwości, gdzie przebiega granica od której mogę unieważnić z powodu braku środków).
0
2022-05-05 14:36 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy