Forum

Powrót postępowanie unijne- pytania do utworzenia postępowania

D.

Dorota .....

Fachowiec 107

Hej, pierwszy raz będę robić postępowanie unijne jako gmina i w związku z tym mam pytania:
1. Ogłoszenie robię w eNotices przez nowy formularz w Dyrektywa 2014/24/UE -> ogłoszenie o zamówieniu i tam prowadzi mnie system?
2. Muszę przygotować JEDZ i gdzie znajdę go w wersji edytowalnej (word) żeby Wykonawca mógł go wypełnić? Czy powinnam skorzystać ze strony https://espd.uzp.gov.pl/?
3. Co z terminem składania ofert? Jeśli ogłoszenie do publikacji wyślę dziś to powinnam przyjąć 35 dni, a więc termin otwarcia ustawić na 13.06?
4. Do SWZ przy podstawach wykluczenia wpisuję i podstawę art. 7 ustawy sankcyjnej i 5k rozporządzenia UE? Art. 7 mam uwzględnić w JEDZ, a do 5k odrębne oświadczenie?
Hej, pierwszy raz będę robić postępowanie unijne jako gmina i w związku z tym mam pytania: 1. Ogłoszenie robię w eNotices przez nowy formularz w Dyrektywa 2014/24/UE -> ogłoszenie o zamówieniu i tam prowadzi mnie system? 2. Muszę przygotować JEDZ i gdzie znajdę go w wersji edytowalnej (word) żeby Wykonawca mógł go wypełnić? Czy powinnam skorzystać ze strony https://espd.uzp.gov.pl/? 3. Co z terminem składania ofert? Jeśli ogłoszenie do publikacji wyślę dziś to powinnam przyjąć 35 dni, a więc termin otwarcia ustawić na 13.06? 4. Do SWZ przy podstawach wykluczenia wpisuję i podstawę art. 7 ustawy sankcyjnej i 5k rozporządzenia UE? Art. 7 mam uwzględnić w JEDZ, a do 5k odrębne oświadczenie?
0
2022-05-06 07:55 0

E.

Ewa .....

15

Ad 1. Tak
Ad 2 . Ja korzystam z espd (można przygotować sobie wcześniej tylko potem edytować i uzupełnić numer ogłoszenia)
Ad 3. Wg mnie termin wyliczony prawidłowo.
Ad 4. Też tak będę robić. (W 5K nie można zapomnieć o podwykonawcach itp.). Tylko jeszcze nie wiem co z PŚD ;)
Ad 1. Tak Ad 2 . Ja korzystam z espd (można przygotować sobie wcześniej tylko potem edytować i uzupełnić numer ogłoszenia) Ad 3. Wg mnie termin wyliczony prawidłowo. Ad 4. Też tak będę robić. (W 5K nie można zapomnieć o podwykonawcach itp.). Tylko jeszcze nie wiem co z PŚD ;)
0
2022-05-06 08:14 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy