Forum

Powrót czy to omyłka pisarska?

M.

Monika .....

0

Wykonawca w kosztorysie ofertowym błędnie zapisał wartość netto wszystkich pozycji kosztorysu, ale już wpisał prawidłową wartość brutto. Początkowo zaczęłam myśleć o omyłce rachunkowej, ale teraz myślę, że to jednak podpada pod przykład omyłki pisarskiej, bo wystarczy że poprawię tę wartość netto i dalej wszystko mi się zgadza i nie ma żadnych błędnych wyliczeń spowodowanych tą błędną wartością netto. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu tej kwestii.
Wykonawca w kosztorysie ofertowym błędnie zapisał wartość netto wszystkich pozycji kosztorysu, ale już wpisał prawidłową wartość brutto. Początkowo zaczęłam myśleć o omyłce rachunkowej, ale teraz myślę, że to jednak podpada pod przykład omyłki pisarskiej, bo wystarczy że poprawię tę wartość netto i dalej wszystko mi się zgadza i nie ma żadnych błędnych wyliczeń spowodowanych tą błędną wartością netto. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu tej kwestii.
0
2022-05-06 10:33 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

ale skąd wiadomo, że to netto sa złe?? brutto oblicza się od netto, a nie na odwrót. Jak był opisany sposób obliczenia ceny w SWZ??
Ja bym bardziej poszła w rachunkowa i poprawiła wszystkie brutto.
ale skąd wiadomo, że to netto sa złe?? brutto oblicza się od netto, a nie na odwrót. Jak był opisany sposób obliczenia ceny w SWZ?? Ja bym bardziej poszła w rachunkowa i poprawiła wszystkie brutto.
0
2022-05-06 10:37 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy