Forum

Powrót kryterium oceny ofert a poleganie na zdolnościach zwodowych podmitów udostepniających zasoby

A.

Anna .....

37

Czy można przyznać punty w kryterium doświadczenie kluczowego personelu , jeśli wykonawca wskazał że w zakresie dysponowania osobami polega na zasobach podmiotu? w ustawie jest mowa o możliwości korzystania z podmiotu w przypadku spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz kryterium selekcji a nic nie ma o kryterium oceny ofert.
Czy można przyznać punty w kryterium doświadczenie kluczowego personelu , jeśli wykonawca wskazał że w zakresie dysponowania osobami polega na zasobach podmiotu? w ustawie jest mowa o możliwości korzystania z podmiotu w przypadku spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz kryterium selekcji a nic nie ma o kryterium oceny ofert.
0
2022-05-11 14:16 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Rzadko stosuję to kryterium ale widziałem zapisy w kilku swz, że do celów oceny ofert będzie brane tylko doświadczenie "własne". Nie można się "punktować" za doświadczenie pożyczone.
Wydaje mi się to w miarę logiczne, nie oceniałem tego w zakresie zgodności z ustawą, ale skoro jest napisane, że korzystanie z zasobów w celu spełnienia warunków udziału lub kryteriów - to jak najbardziej, chyba można ograniczyć przyznawanie punktów za "cudze" doświadczenie.
Rzadko stosuję to kryterium ale widziałem zapisy w kilku swz, że do celów oceny ofert będzie brane tylko doświadczenie "własne". Nie można się "punktować" za doświadczenie pożyczone. Wydaje mi się to w miarę logiczne, nie oceniałem tego w zakresie zgodności z ustawą, ale skoro jest napisane, że korzystanie z zasobów w celu spełnienia warunków udziału lub kryteriów - to jak najbardziej, chyba można ograniczyć przyznawanie punktów za "cudze" doświadczenie.
0
2022-05-11 15:01 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy