Forum

Powrót Unieważnienie a informacja do wykonawców o odrzuceniu ofert

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Witam, mam postępowanie na dwa pakiery - wpłynęły po trzy oferty - wszystkie niezgodne z SWZ i teraz:
1. na stronę daję tylko informację o unieważnieniu na podstawie art. 255 pkt 2 Pzp podając uzasadnienie faktyczne i prawne
2. do każdego z Wykonawców oddzielne pismo z informacją dlaczego odrzuciliśmy jego ofertę (z informacją dotyczącą odrzucenia oferty tylko tego jednego wykonawcy)?

Zawsze robiłam to w jednym piśmie unieważnienie i odrzucenie i dawałam na stronę i do wykonawców, ale teraz mam wątpliwości tj. czy udostępniać informację na stronie o przyczynach odrzucenia ofert poszczególnych wykonawców....
Witam, mam postępowanie na dwa pakiery - wpłynęły po trzy oferty - wszystkie niezgodne z SWZ i teraz: 1. na stronę daję tylko informację o unieważnieniu na podstawie art. 255 pkt 2 Pzp podając uzasadnienie faktyczne i prawne 2. do każdego z Wykonawców oddzielne pismo z informacją dlaczego odrzuciliśmy jego ofertę (z informacją dotyczącą odrzucenia oferty tylko tego jednego wykonawcy)? Zawsze robiłam to w jednym piśmie unieważnienie i odrzucenie i dawałam na stronę i do wykonawców, ale teraz mam wątpliwości tj. czy udostępniać informację na stronie o przyczynach odrzucenia ofert poszczególnych wykonawców....
0
2022-05-13 13:34 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Informacje o odrzuceniu, z podaniem uzasadnienia prawnego i faktycznego wysyłasz TYLKO do Wykonawców.

Dodatkowo, ja nie wysyłam o odrzuceniu do poszczególnych wykonawców, tylko jedno pismo w którym pisze o wszystkich odrzuconych ofertach i wysyłam wg rozdzielnika.
Informacje o odrzuceniu, z podaniem uzasadnienia prawnego i faktycznego wysyłasz TYLKO do Wykonawców. Dodatkowo, ja nie wysyłam o odrzuceniu do poszczególnych wykonawców, tylko jedno pismo w którym pisze o wszystkich odrzuconych ofertach i wysyłam wg rozdzielnika.
0
2022-05-13 13:36 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy