Forum

Powrót Zwłoka w wadium

M.

Maria .....

0

Dzień dobry, zwracałam wadium i przez przypadek przelew poszedł na inne konto. Firma zwróciła należność ale dowiedziałam się o całej sytuacji sporo po czasie. Czy teraz (dwa tygodnie po podpisaniu umowy) chce zwrócić Wykonawcy należne wadium, muszę doliczyć jakieś odsetki? kary za nieterminowe zwrócenie wadium? Proszę o pomoc.
Dzień dobry, zwracałam wadium i przez przypadek przelew poszedł na inne konto. Firma zwróciła należność ale dowiedziałam się o całej sytuacji sporo po czasie. Czy teraz (dwa tygodnie po podpisaniu umowy) chce zwrócić Wykonawcy należne wadium, muszę doliczyć jakieś odsetki? kary za nieterminowe zwrócenie wadium? Proszę o pomoc.
0
2022-05-17 16:18 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Nalicz odsetki za okres "do dzisiaj".
I tyle.
W razie kontroli będzie zarzut że wadium zwrócono po terminie ale z należnymi odsetkami. Nie wiem jak będzie traktowane to, że odsetki będą wypłacone a ich w rzeczywistości nie "zarobiliście" (kasy nie było na koncie).
Nalicz odsetki za okres "do dzisiaj". I tyle. W razie kontroli będzie zarzut że wadium zwrócono po terminie ale z należnymi odsetkami. Nie wiem jak będzie traktowane to, że odsetki będą wypłacone a ich w rzeczywistości nie "zarobiliście" (kasy nie było na koncie).
0
2022-05-18 08:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy