Forum

Powrót strona internetowa prowadzonego postępowania

L.

Leszek .....

13

Chciałem zapytać, czy w przypadku zastrzeżenia składania ofert przez miniportal to stroną internetową prowadzonego postępowania jest miniportal?
W komentarzu UZP znalazłem taki fragment: „Strona internetowa prowadzonego postępowania. Pzp rozróżnia stronę internetową prowadzonego postępowania od strony internetowej zamawiającego. Strona internetowa prowadzonego postępowania to miejsce, w którym zamawiający będzie prowadził postępowanie. To poprzez tę stronę będą składane oferty, wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, które będą musiały być przekazane do zamawiającego poprzez system teleinformatyczny. Innymi słowy strona prowadzonego postępowania to system teleinformatyczny, który umożliwi elektroniczną komunikację pomiędzy zamawiającymi a wykonawcami. Takie narzędzie musi być niedyskryminujące, ogólnie dostępne oraz interoperacyjne”.
zaczął mnie zastanawiać ten fragment: "To poprzez tę stronę będą składane oferty, wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, które będą musiały być przekazane do zamawiającego poprzez system teleinformatyczny".
Pytam, bo widzę, że często zdarza się, że ofertę można złożyć przez miniportal, a jako stronę internetową prowadzonego postępowania podawany jest link do strony zamawiającego.
Chciałem zapytać, czy w przypadku zastrzeżenia składania ofert przez miniportal to stroną internetową prowadzonego postępowania jest miniportal? W komentarzu UZP znalazłem taki fragment: „Strona internetowa prowadzonego postępowania. Pzp rozróżnia stronę internetową prowadzonego postępowania od strony internetowej zamawiającego. Strona internetowa prowadzonego postępowania to miejsce, w którym zamawiający będzie prowadził postępowanie. To poprzez tę stronę będą składane oferty, wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, które będą musiały być przekazane do zamawiającego poprzez system teleinformatyczny. Innymi słowy strona prowadzonego postępowania to system teleinformatyczny, który umożliwi elektroniczną komunikację pomiędzy zamawiającymi a wykonawcami. Takie narzędzie musi być niedyskryminujące, ogólnie dostępne oraz interoperacyjne”. zaczął mnie zastanawiać ten fragment: "To poprzez tę stronę będą składane oferty, wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub konkursie, które będą musiały być przekazane do zamawiającego poprzez system teleinformatyczny". Pytam, bo widzę, że często zdarza się, że ofertę można złożyć przez miniportal, a jako stronę internetową prowadzonego postępowania podawany jest link do strony zamawiającego.
0
2022-05-19 07:06 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Było już to wyjaśniane nawet na szkoleniu przez UZP, stroną prowadzonego postępowania może być miniportal, albo strona zamawiającego, albo strona platformy komercyjnej. Niekiedy zamawiający podają miniportal, ale chcą też zamieszczać dokumentację na swojej stronie, więc podają swoją stronę. Jeżeli dokumenty są w 2 różnych miejscach to najważniejsze żeby były spójne.
Było już to wyjaśniane nawet na szkoleniu przez UZP, stroną prowadzonego postępowania może być miniportal, albo strona zamawiającego, albo strona platformy komercyjnej. Niekiedy zamawiający podają miniportal, ale chcą też zamieszczać dokumentację na swojej stronie, więc podają swoją stronę. Jeżeli dokumenty są w 2 różnych miejscach to najważniejsze żeby były spójne.
0
2022-05-19 07:44 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy