Forum

Powrót Warunki udziału w postępowaniu - r.budowlane

N.

Natalia .....

3

Będziemy ogłaszać postępowanie na przebudowę budynku użyteczności publicznej. Roboty konstrukcyjne, dachowe, murowe na ok 400 tys.
Czy stawiając warunek doświadczenia mogę określić tak:
"Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich pięciu lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał zgodnie z zasadami sztuki budowlanej co najmniej dwa zamówienia polegające na wykonaniu robót z zakresu budowy/rozbudowy/przebudowy budynku użyteczności publicznej/budynku mieszkalnego wielorodzinnego lub zbiorowego o wartości minimum 200 000,00 zł brutto każde"?

W decyzji pozwolenia na budowę mam wskazane, że jest to przebudowa. Pytanie czy zawężać doświadczenie wykonawcy tylko w zakresie przebudowy? Czy ten który robił rozbudowę czy budowę nie będzie miał doświadczenia ?

Co Państwo sądzicie o tym ?
Będziemy ogłaszać postępowanie na przebudowę budynku użyteczności publicznej. Roboty konstrukcyjne, dachowe, murowe na ok 400 tys. Czy stawiając warunek doświadczenia mogę określić tak: "Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich pięciu lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał zgodnie z zasadami sztuki budowlanej co najmniej dwa zamówienia polegające na wykonaniu robót z zakresu budowy/rozbudowy/przebudowy budynku użyteczności publicznej/budynku mieszkalnego wielorodzinnego lub zbiorowego o wartości minimum 200 000,00 zł brutto każde"? W decyzji pozwolenia na budowę mam wskazane, że jest to przebudowa. Pytanie czy zawężać doświadczenie wykonawcy tylko w zakresie przebudowy? Czy ten który robił rozbudowę czy budowę nie będzie miał doświadczenia ? Co Państwo sądzicie o tym ?
0
2022-05-24 09:08 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

nie zawężaj, a co do rodzaju budynku to bym się zastanowił czy nie lepiej pozostać przy okresleniu "budynku " bez tych dodatków typu użyteczność publiczna czy też mieszkalny.
nie zawężaj, a co do rodzaju budynku to bym się zastanowił czy nie lepiej pozostać przy okresleniu "budynku " bez tych dodatków typu użyteczność publiczna czy też mieszkalny.
0
2022-05-24 09:12 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy