Forum

Powrót roboty dodatkowe przy wynagrodzeniu ryczałtowym

D.

Dorota .....

3

Witam,
w SWZ mam zapis : ,,Zamawiający dopuszcza możliwość wykonania robót dodatkowych i podobnych w wypadku ich wystąpienia na podstawie kosztorysu powykonawczego sporządzonego w oparciu o aktualne wskaźniki cenotwórcze (według SEKOCENBUD III kwartał 2022 ) zweryfikowanego przez Inspektora nadzoru.
Co, jeśli te roboty dodatkowe wystąpią? czy zmieniam umowę aneksem?
Tryb podstawowy bez negocjacji :)
Witam, w SWZ mam zapis : ,,Zamawiający dopuszcza możliwość wykonania robót dodatkowych i podobnych w wypadku ich wystąpienia na podstawie kosztorysu powykonawczego sporządzonego w oparciu o aktualne wskaźniki cenotwórcze (według SEKOCENBUD III kwartał 2022 ) zweryfikowanego przez Inspektora nadzoru. Co, jeśli te roboty dodatkowe wystąpią? czy zmieniam umowę aneksem? Tryb podstawowy bez negocjacji :)
0
2022-05-24 09:16 1

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

jeśli wystąpią faktycznie nie obejmie ich ryczałt to tak zmiana umowy aneksem (jak dla mnie 455.1.3). W starej ustawie to była odrębna umowa.
jeśli wystąpią faktycznie nie obejmie ich ryczałt to tak zmiana umowy aneksem (jak dla mnie 455.1.3). W starej ustawie to była odrębna umowa.
0
2022-05-24 09:19 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy