Forum

Powrót Usługi pocztowe a kary umowne

N.

Natalia .....

3

W najbliższym czasie będę ogłaszać po raz pierwszy przetarg na usługi "pocztowe". Postępowanie krajowe.
Zastanawiam się na karami umownymi. W poprzednim postępowaniu koleżanka wskazywała tylko na odpowiedzialność Wykonawcy w zakresie wskazanym w prawie pocztowym.
Znalazłam jednak umowy u innych Zamawiających, w których oprócz odpowiedzialności z tytułu nienależytego wykonania lub nie wykonania umowy wynikającego z prawa pocztowego (odpowiedzialność w postaci odszkodowania) są też zapisy ogólne o np. 10% karach za np. odstąpienie.
Co Państwo uważacie na ten temat?
W najbliższym czasie będę ogłaszać po raz pierwszy przetarg na usługi "pocztowe". Postępowanie krajowe. Zastanawiam się na karami umownymi. W poprzednim postępowaniu koleżanka wskazywała tylko na odpowiedzialność Wykonawcy w zakresie wskazanym w prawie pocztowym. Znalazłam jednak umowy u innych Zamawiających, w których oprócz odpowiedzialności z tytułu nienależytego wykonania lub nie wykonania umowy wynikającego z prawa pocztowego (odpowiedzialność w postaci odszkodowania) są też zapisy ogólne o np. 10% karach za np. odstąpienie. Co Państwo uważacie na ten temat?
0
2022-05-25 10:00 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

możesz warunkować kary z zastrzeżeniem, ze ogólne warunki udostępniasz w postępowaniu. Ja coś takiego piszę.
możesz warunkować kary z zastrzeżeniem, ze ogólne warunki udostępniasz w postępowaniu. Ja coś takiego piszę.
0
2022-05-25 10:04 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy