Forum

Powrót Spółka cywilna - brak podpisu wspólnika na ofercie

M.

Małgorzata .....

2

Dzień dobry. Postępowanie poniżej 130 000 tys. Dostaliśmy ofertę od spółki cywilnej na ochronę. Z tym, że formularz ofertowy wypełnił tylko jeden ze wspólników. Podaje się jako właściciel. Nic w ofercie nie ma o drugim wspólniku. Jak zaczęłam szperać w CEIDG to znalazłam tego drugiego. Czy taka oferta bez wskazania drugiego wspólnika i bez jego podpisu na ofercie jest ważna? Nie ma również pełnomocnictwa.
Dzień dobry. Postępowanie poniżej 130 000 tys. Dostaliśmy ofertę od spółki cywilnej na ochronę. Z tym, że formularz ofertowy wypełnił tylko jeden ze wspólników. Podaje się jako właściciel. Nic w ofercie nie ma o drugim wspólniku. Jak zaczęłam szperać w CEIDG to znalazłam tego drugiego. Czy taka oferta bez wskazania drugiego wspólnika i bez jego podpisu na ofercie jest ważna? Nie ma również pełnomocnictwa.
0
2022-05-26 09:23 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Co do zasady, każdy z uczestników spółki cywilnej jest uprawniony (i zobowiązany) do działania w jej interesie. Mogą być odmienne uregulowania w umowie spółki (BTW: nie ma umowy dołączonej do oferty?)
Ja uznaje, że jest ok ale widziałem odmienne wypowiedzi na ten temat.
Jak sie obawiasz, czy złożenie oferty przekracza czynność zwykłego zarządu - poproś o uzupełnienie pełnomocnictwa.
Ja w takim przypadku nie żądam.
Co do zasady, każdy z uczestników spółki cywilnej jest uprawniony (i zobowiązany) do działania w jej interesie. Mogą być odmienne uregulowania w umowie spółki (BTW: nie ma umowy dołączonej do oferty?) Ja uznaje, że jest ok ale widziałem odmienne wypowiedzi na ten temat. Jak sie obawiasz, czy złożenie oferty przekracza czynność zwykłego zarządu - poproś o uzupełnienie pełnomocnictwa. Ja w takim przypadku nie żądam.
0
2022-05-26 09:57 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy