Forum

Powrót wykaz osób- kiedy zlożyć

J.

Justyna .....

9

W postępowaniu krajowym na usługi sprzątania postawiłam warunek udziału: skierowanie do realizacji zamówienia 3 osób zatrudnionych na postawie umowy o pracę.
Czy wystarczy jeśli wykonawca wykaże mi w oświadczeniu wstępnym, że spełnia warunek, a później dopiero do podpisania umowy będę wymagała wykaz tych osób?
Czy wykaz powinien być złożony wcześniej - na podstawie art. 274 ust. 1?
W postępowaniu krajowym na usługi sprzątania postawiłam warunek udziału: skierowanie do realizacji zamówienia 3 osób zatrudnionych na postawie umowy o pracę. Czy wystarczy jeśli wykonawca wykaże mi w oświadczeniu wstępnym, że spełnia warunek, a później dopiero do podpisania umowy będę wymagała wykaz tych osób? Czy wykaz powinien być złożony wcześniej - na podstawie art. 274 ust. 1?
0
2022-05-26 11:49 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

obowiązek zatrudniania na umowę o prace wynika z kodeksu Pracy. Jeżeli czynności wykonywane w ramach zamówienia polegaja na wykonywaniu pracy zgodnie z par. 22, to zamawaijący musi tego wymagac i opisac w SWZ. Ale nie może stanowić to warunku udziału w postępowaniu.
obowiązek zatrudniania na umowę o prace wynika z kodeksu Pracy. Jeżeli czynności wykonywane w ramach zamówienia polegaja na wykonywaniu pracy zgodnie z par. 22, to zamawaijący musi tego wymagac i opisac w SWZ. Ale nie może stanowić to warunku udziału w postępowaniu.
0
2022-05-26 11:56 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy