Forum

Powrót Oświadczenie art. 56 ust. 3 ustawy Pzp

M.

Milena .....

2

Witajcie, naszła mnie refleksja odnośnie oświadczenia z art. 56 ust.3 ustawy Pzp.
Kiedy należy takie oświadczenie złożyć?
Przyznam, że dotychczas zbierałam oświadczenia od KZ oraz członków KP z datą przed wszczęciem postępowania tj. opublikowania ogłoszenia o zamówieniu. Wniosek do kierownika Zamawiającego nie zawsze jednak jest toższamy z tą datą. Czasem jest to termin wcześniejszy. Czy w związku z tym oświadczenia od KZ, jako akceptującego oraz osoby skłądającej wniosek powinny być składane przed tym wnioskiem? Trochę się zaplątałam.
Z góry dziękuję.
Witajcie, naszła mnie refleksja odnośnie oświadczenia z art. 56 ust.3 ustawy Pzp. Kiedy należy takie oświadczenie złożyć? Przyznam, że dotychczas zbierałam oświadczenia od KZ oraz członków KP z datą przed wszczęciem postępowania tj. opublikowania ogłoszenia o zamówieniu. Wniosek do kierownika Zamawiającego nie zawsze jednak jest toższamy z tą datą. Czasem jest to termin wcześniejszy. Czy w związku z tym oświadczenia od KZ, jako akceptującego oraz osoby skłądającej wniosek powinny być składane przed tym wnioskiem? Trochę się zaplątałam. Z góry dziękuję.
0
2022-05-27 12:17 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

oświadczenia o nie karalności jak czytałem - wszyscy birą w dowolnym momencie danego postępowania. Ja to robię trochę inaczej - wziąłem na pocztąku roku z adnotacją, iż w przypadku zamian dadzą znać o tym i traktuję jako obowiązujące do wszystkich.
Co do oświadczeń o konflikcie, to powinny być po otwarciu ofert kiedy znani są wykonawcy
oświadczenia o nie karalności jak czytałem - wszyscy birą w dowolnym momencie danego postępowania. Ja to robię trochę inaczej - wziąłem na pocztąku roku z adnotacją, iż w przypadku zamian dadzą znać o tym i traktuję jako obowiązujące do wszystkich. Co do oświadczeń o konflikcie, to powinny być po otwarciu ofert kiedy znani są wykonawcy
0
2022-05-27 12:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy