Forum

Powrót POMOCY Polski (Nie)Ład !!!!!!

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

Cześć
potrzebuję rady jak to ugryźć.
Wniosek do PŁ obejmuje:
1) demontaż , przeniesienie i adaptacja szybu kopalnianego na wieżę widokową - zaprojektuj i wybuduj
2) ściezki rowerowe oraz ponadto trakty spacerowe dla pieszych (na palach - nad rozlewiskami)
3) budynek administracyjno- usługowy
4) infrastruktura dla"żarciowozów"
Ponadto w innej lokalizacji jest:
5) dostawa mebli + dostawa mulimediów (łącznie może być powyżej progów)
6) opracowanie scenariuszy i wykonanie filmów itp. też pewnie może przekroczyć próg.

Ogólnie budowlanka przeważa i to bardzo ale jak to ugryźć w ramach jednego postepowania żeby mieć sumienie zamówieniowca czyste to nie wiem. Bo niby "zamówienie mieszane" ale jak dla mnie "sztucznie połączone" poprzez wniosek i tak myślę czy ktoś nie zarzuci że dla tych dostaw i usług które jako część pewnie pójdą w TP nie powinno być "pełnej procedury".
Jedyna obrona to , że to z PŁ jest i inaczej się nie da.
UFF . to chyba tyle tytułem wstępu.
Oczekuję z niecierpliwością na dobre rady :)
Cześć potrzebuję rady jak to ugryźć. Wniosek do PŁ obejmuje: 1) demontaż , przeniesienie i adaptacja szybu kopalnianego na wieżę widokową - zaprojektuj i wybuduj 2) ściezki rowerowe oraz ponadto trakty spacerowe dla pieszych (na palach - nad rozlewiskami) 3) budynek administracyjno- usługowy 4) infrastruktura dla"żarciowozów" Ponadto w innej lokalizacji jest: 5) dostawa mebli + dostawa mulimediów (łącznie może być powyżej progów) 6) opracowanie scenariuszy i wykonanie filmów itp. też pewnie może przekroczyć próg. Ogólnie budowlanka przeważa i to bardzo ale jak to ugryźć w ramach jednego postepowania żeby mieć sumienie zamówieniowca czyste to nie wiem. Bo niby "zamówienie mieszane" ale jak dla mnie "sztucznie połączone" poprzez wniosek i tak myślę czy ktoś nie zarzuci że dla tych dostaw i usług które jako część pewnie pójdą w TP nie powinno być "pełnej procedury". Jedyna obrona to , że to z PŁ jest i inaczej się nie da. UFF . to chyba tyle tytułem wstępu. Oczekuję z niecierpliwością na dobre rady :)
0
2022-06-02 08:00 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Polski Ład to jest chyba jedna z najwiekszych głupot i zmor dla Zamawiających (pomijam juz to, ze ktoś jednak od Zamawiającego pisze taki wniosek :/ a potem my musimy się z tym bujac jak to ugryźć).
Nie pozostaje chyba nic innego jak pójść w mieszane, przyjąć tryb dla głównego przedmiotu zamówienia i bronic się zasadami PŁ, zeby nie stracić dofinansowania.

Chyba nie pomogłam, ale próbowałam :)
Polski Ład to jest chyba jedna z najwiekszych głupot i zmor dla Zamawiających (pomijam juz to, ze ktoś jednak od Zamawiającego pisze taki wniosek :/ a potem my musimy się z tym bujac jak to ugryźć). Nie pozostaje chyba nic innego jak pójść w mieszane, przyjąć tryb dla głównego przedmiotu zamówienia i bronic się zasadami PŁ, zeby nie stracić dofinansowania. Chyba nie pomogłam, ale próbowałam :)
0
2022-06-02 08:56 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy