Forum

Powrót oferty dodatkowe art. 248 ust. 3

K.

Katarzyna .....

3

w postępowaniu, na daną część wpłynęły trzy oferty, w tym dwie najkorzystniejsze o tych samych cenach i tych samych innych kryteriach. Wzywamy Wykonawców o przedmiotowe środki dowodowe (prezentacja próbki). I tu pytanie.... jeżeli Wykonawcy spełnią kryteria to wzywamy najpierw dwóch najkorzystniejszych Wykonawców do złożenia ofert dodatkowych, czy najpierw wzywamy ich do złożenia podmiotowych środków dowodowych. Bo szczerze byłam pewna i ktoś mnie w tym zatwierdził, że najpierw oferty dodatkowe. A dzisiaj po rozmowie z naszym Inżynierem kontraktu , stwierdził, że najpierw powinniśmy wezwać do złożenia środków podmiotowych. Bo może któryś z tych dwóch Wykonawców nie złoży dokumentów i będzie wykluczony. I że dla niego to jest bez sensu.
Ale nawet zgodnie z zapisami SWZ do złożenia środków podmiotowych wzywamy najkorzystniejszego.
w postępowaniu, na daną część wpłynęły trzy oferty, w tym dwie najkorzystniejsze o tych samych cenach i tych samych innych kryteriach. Wzywamy Wykonawców o przedmiotowe środki dowodowe (prezentacja próbki). I tu pytanie.... jeżeli Wykonawcy spełnią kryteria to wzywamy najpierw dwóch najkorzystniejszych Wykonawców do złożenia ofert dodatkowych, czy najpierw wzywamy ich do złożenia podmiotowych środków dowodowych. Bo szczerze byłam pewna i ktoś mnie w tym zatwierdził, że najpierw oferty dodatkowe. A dzisiaj po rozmowie z naszym Inżynierem kontraktu , stwierdził, że najpierw powinniśmy wezwać do złożenia środków podmiotowych. Bo może któryś z tych dwóch Wykonawców nie złoży dokumentów i będzie wykluczony. I że dla niego to jest bez sensu. Ale nawet zgodnie z zapisami SWZ do złożenia środków podmiotowych wzywamy najkorzystniejszego.
0
2022-06-03 09:57 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Dokładnie, do podmiotowych wzywa sie najkorzystniejszego, więc najpierw musisz ustalic, ktory jest najkorztsniejszy, a co za tym idzie wezwac do dodatkowych.
Dokładnie, do podmiotowych wzywa sie najkorzystniejszego, więc najpierw musisz ustalic, ktory jest najkorztsniejszy, a co za tym idzie wezwac do dodatkowych.
0
2022-06-03 10:02 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy