Forum

Powrót Pytania złożone po terminie

M.

Malwina .....

5

Cześć, mam pytanie dot. postępowania powyżej progów.
W piątek mam otwarcie ofert, a dzisiaj wpłynęło pytanie sugerujące, że w OPZ jest omyłka w numerze przedmiotu zamówienia (dosłownie jedna cyferka omyłkowo wpisana). Wnioskodawca potwierdził, że faktycznie omyłkowo wpisał zły numer.
I teraz mam pytanie:
1) Czy odpowiedzieć na pytanie twierdząco poprawiając OPZ bez przesuwania terminu składania ofert?
2) Czy przesunąć termin składania ofert, pomimo, że pytanie wpłyneło po terminie, a publikacja ogłoszenia (bardzo prawdopodobne), będzie dopiero w piątek, a przecież w piątek mam pierwotne otwarcie?

Co byście zrobili?
Cześć, mam pytanie dot. postępowania powyżej progów. W piątek mam otwarcie ofert, a dzisiaj wpłynęło pytanie sugerujące, że w OPZ jest omyłka w numerze przedmiotu zamówienia (dosłownie jedna cyferka omyłkowo wpisana). Wnioskodawca potwierdził, że faktycznie omyłkowo wpisał zły numer. I teraz mam pytanie: 1) Czy odpowiedzieć na pytanie twierdząco poprawiając OPZ bez przesuwania terminu składania ofert? 2) Czy przesunąć termin składania ofert, pomimo, że pytanie wpłyneło po terminie, a publikacja ogłoszenia (bardzo prawdopodobne), będzie dopiero w piątek, a przecież w piątek mam pierwotne otwarcie? Co byście zrobili?
0
2022-06-06 10:20 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Coś tam było w ustawie na temat ogłoszeń, które nie zostały opublikowane w 48 godz. od przesłania (gdzieś w okolicach art. 88).
48 godzin od dzisiaj, to nie jest piątek. Jeżeli zmiana jest konieczna to ja bym poprawił, przesunął, ogłosił (kolejność może być inna).
Coś tam było w ustawie na temat ogłoszeń, które nie zostały opublikowane w 48 godz. od przesłania (gdzieś w okolicach art. 88). 48 godzin od dzisiaj, to nie jest piątek. Jeżeli zmiana jest konieczna to ja bym poprawił, przesunął, ogłosił (kolejność może być inna).
0
2022-06-06 10:26 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy