Forum

Powrót Ocena ofert

MW

Monika Wojciechowska

0

W postępowaniu prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji otrzymałam 2 oferty, których punktacja przydzielana była w dwóch kryteriach oceny ofert. Oferta nr 2 otrzymała najwyższą liczbę punktów, ale wartość oferty jest powyżej kwoty przeznaczonej na realizację zamówienia. Oferta nr 1 otrzymała mniejszą liczbę punktów a jej wartość jest poniżej kwoty przeznaczonej na realizację zamówienia. I teraz pytanie:
- nie biorę pod uwagę oferty nr 2 gdyż jej wartość jest powyżej kwoty przeznaczonej przez Zamawiającego na realizację zamówienia i z automatu oceniam tylko ofertę nr 1?
- oceniam obie oferty i jeżeli mogę zwiększyć kwotę przeznaczoną na realizację zamówienia wzywam do podmiotowych środków dowodowych ofertę z najwyższą punktacją tj. ofertę nr 2?
W postępowaniu prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji otrzymałam 2 oferty, których punktacja przydzielana była w dwóch kryteriach oceny ofert. Oferta nr 2 otrzymała najwyższą liczbę punktów, ale wartość oferty jest powyżej kwoty przeznaczonej na realizację zamówienia. Oferta nr 1 otrzymała mniejszą liczbę punktów a jej wartość jest poniżej kwoty przeznaczonej na realizację zamówienia. I teraz pytanie: - nie biorę pod uwagę oferty nr 2 gdyż jej wartość jest powyżej kwoty przeznaczonej przez Zamawiającego na realizację zamówienia i z automatu oceniam tylko ofertę nr 1? - oceniam obie oferty i jeżeli mogę zwiększyć kwotę przeznaczoną na realizację zamówienia wzywam do podmiotowych środków dowodowych ofertę z najwyższą punktacją tj. ofertę nr 2?
0
2022-06-06 13:52 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

ad. 1 NIE
ad. 2 TAK oceniasz obie. i teraz różnie to bywa. ja uważam że należy wezwać wykonawcę i jeśli będzie ok to albo dokładasz środki albo unieważnisz lub jeżeli nie bedzie ok ten droższy to go odrzucisz , wzywasz kolejnego i dalej procedujesz i może się nawet okazać że nie musisz dokładać kasy
ad. 1 NIE ad. 2 TAK oceniasz obie. i teraz różnie to bywa. ja uważam że należy wezwać wykonawcę i jeśli będzie ok to albo dokładasz środki albo unieważnisz lub jeżeli nie bedzie ok ten droższy to go odrzucisz , wzywasz kolejnego i dalej procedujesz i może się nawet okazać że nie musisz dokładać kasy
0
2022-06-06 13:58 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy