Forum

Powrót Zamówienia poniżej 130 tys.

MC

Maciej Ciulkin

0

Cześć,
Mam do Was pytanie, a jedna rzecz mnie zastanawia.
Na starcie zaznaczę, że w instytucji nie posiadamy regulamin zamówień publicznych poniżej 130 tys,

Przypuśćmy że potrzebujemy kupić krzesło. wiemy jaki model jest dla nas najodpowiedniejszy mamy wybrany konkretny model.
Czy powinniśmy zrobić rozeznanie rynku i na podstawie parametru np. materiału wykonania w różnych sklepach i modeli różnych producentów.
Czy możemy zrobić tylko rozeznanie w różnych sklepach tego konkretnego modelu krzesła?

Jak się do tego ma PZP oraz Ustawa o Zasadach Finansów Publicznych ?
Cześć, Mam do Was pytanie, a jedna rzecz mnie zastanawia. Na starcie zaznaczę, że w instytucji nie posiadamy regulamin zamówień publicznych poniżej 130 tys, Przypuśćmy że potrzebujemy kupić krzesło. wiemy jaki model jest dla nas najodpowiedniejszy mamy wybrany konkretny model. Czy powinniśmy zrobić rozeznanie rynku i na podstawie parametru np. materiału wykonania w różnych sklepach i modeli różnych producentów. Czy możemy zrobić tylko rozeznanie w różnych sklepach tego konkretnego modelu krzesła? Jak się do tego ma PZP oraz Ustawa o Zasadach Finansów Publicznych ?
0
2022-06-06 14:22 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

PZP nijak (bo nie stosujesz). jak konkretny model to idziesz i kupujesz ( możesz co najwyżej rozeznać gdzie najkorzystniej go kupisz) - a w ogóle znowu to pachnie "szkolnym" problemem :)
PZP nijak (bo nie stosujesz). jak konkretny model to idziesz i kupujesz ( możesz co najwyżej rozeznać gdzie najkorzystniej go kupisz) - a w ogóle znowu to pachnie "szkolnym" problemem :)
0
2022-06-06 14:31 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy