Forum

Powrót Zakup sprzętu komputerowego

M.

Marcjanna .....

3

Dzień dobry,
ogłosiłam postępowanie krajowe na zakup sprzętu komputerowego. W opisie przedmiotu zamówienia dodałam zapis: "Komputer musi mieć możliwość sprawdzenia na stronie producenta konfiguracji sprzętu (zgodności ze specyfikacją)". Wpłynęła jedna oferta i informatyk wymaga ode mnie abym zwróciła się do Wykonawcy z prośbą o przesłanie linków (adresy stron) lub numery EAN (EAN określa konkretny model komputera i jest niepowtarzalny dla danego modelu ) - tak aby mógł sprawdzić sprzęt.

Proszę o potwierdzenie czy na podstawie mojego zapisu mogę tego od Wykonawcy wymagać, a jeśli tak to czy mogę się powołać na art. 128 ust. 4?
Bardzo proszę o pomoc - postępowanie z dofinansowaniem UE - wolę dmuchać na zimne.
Dzień dobry, ogłosiłam postępowanie krajowe na zakup sprzętu komputerowego. W opisie przedmiotu zamówienia dodałam zapis: "Komputer musi mieć możliwość sprawdzenia na stronie producenta konfiguracji sprzętu (zgodności ze specyfikacją)". Wpłynęła jedna oferta i informatyk wymaga ode mnie abym zwróciła się do Wykonawcy z prośbą o przesłanie linków (adresy stron) lub numery EAN (EAN określa konkretny model komputera i jest niepowtarzalny dla danego modelu ) - tak aby mógł sprawdzić sprzęt. Proszę o potwierdzenie czy na podstawie mojego zapisu mogę tego od Wykonawcy wymagać, a jeśli tak to czy mogę się powołać na art. 128 ust. 4? Bardzo proszę o pomoc - postępowanie z dofinansowaniem UE - wolę dmuchać na zimne.
0
2022-06-09 12:51 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Jeżeli zgodnie z SWZ Wykonawca nie był zobowiązany tego wymogu wykazać w ofercie, to raczej nie ma podstawy prawnej na tym etapie do składania wyjaśnień w tym zakresie. Może lepiej zwrócić się o przesłanie linków przed zawarciem umowy?
Jeżeli zgodnie z SWZ Wykonawca nie był zobowiązany tego wymogu wykazać w ofercie, to raczej nie ma podstawy prawnej na tym etapie do składania wyjaśnień w tym zakresie. Może lepiej zwrócić się o przesłanie linków przed zawarciem umowy?
0
2022-06-09 14:16 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy