Forum

Powrót Omyłka w treści oferty

MW

Monika Wojciechowska

0

W formularzu ofertowym jeden z punktów miał treść:
„Termin realizacji odbioru – do 3 dni roboczych od dnia zgłoszenia.”
Otrzymałam ofertę, w której wykonawca zmodyfikował ten punkt w następujący sposób:
„Termin realizacji odbioru – 1 dzień roboczy od dnia zgłoszenia.”

Wskazany termin mieści się w wymaganym określonym przez Zamawiającego (zapis w SWZ: Odbiór odpadów będzie odbywał się od poniedziałku do piątku w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym (Zamawiający może odmówić odbioru w godzinach innych niż 7:00 – 15:00 – standardowe godziny pracy osób oddelegowanych do obsługi PSZOK), usługa odbioru i zagospodarowania będzie wykonana po zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym najpóźniej w terminie do 3 dni roboczych), punkt stanowi deklarację/oświadczenie wykonawcy, nie podlega ocenie od strony kryterium.
W mojej ocenie powyższa zmiana nie wpływa na treść oferty, nie stanowi też omyłki polegającej na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia (termin do 3 dni od dnia zgłoszenia jest zachowany). Zastanawiam się tylko co w takiej sytuacji powinnam zrobić - poinformować jakoś wykonawcę, przyjąć że oferta jest zgodna z wymaganiami zamawiającego i nie poruszać tematu?........
W formularzu ofertowym jeden z punktów miał treść: „Termin realizacji odbioru – do 3 dni roboczych od dnia zgłoszenia.” Otrzymałam ofertę, w której wykonawca zmodyfikował ten punkt w następujący sposób: „Termin realizacji odbioru – 1 dzień roboczy od dnia zgłoszenia.” Wskazany termin mieści się w wymaganym określonym przez Zamawiającego (zapis w SWZ: Odbiór odpadów będzie odbywał się od poniedziałku do piątku w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym (Zamawiający może odmówić odbioru w godzinach innych niż 7:00 – 15:00 – standardowe godziny pracy osób oddelegowanych do obsługi PSZOK), usługa odbioru i zagospodarowania będzie wykonana po zgłoszeniu telefonicznym lub mailowym najpóźniej w terminie do 3 dni roboczych), punkt stanowi deklarację/oświadczenie wykonawcy, nie podlega ocenie od strony kryterium. W mojej ocenie powyższa zmiana nie wpływa na treść oferty, nie stanowi też omyłki polegającej na niezgodności oferty z dokumentami zamówienia (termin do 3 dni od dnia zgłoszenia jest zachowany). Zastanawiam się tylko co w takiej sytuacji powinnam zrobić - poinformować jakoś wykonawcę, przyjąć że oferta jest zgodna z wymaganiami zamawiającego i nie poruszać tematu?........
0
2022-06-20 14:24 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

przyjąc jak jest , i w przypadku gdy on wygra to dopilnowac żeby w umowie było to wpisane (1 dzień)
przyjąc jak jest , i w przypadku gdy on wygra to dopilnowac żeby w umowie było to wpisane (1 dzień)
0
2022-06-20 14:37 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy