Forum

Powrót sumowanie- wydatki Cyfrowa Gmina i przedłużenie licencji programów posiadanych

A.

Aleksandra .....

0

1. W ramach programu Cyfrowa gmina zamawiamy sprzęt , oprogramowanie, licencje.
2. Oprócz ww kupujemy inne licencje - przedłużane co roku np. lex, legistrator, e-kancelaria, programy finansowo-księgowe na których "pracujemy" od lat.
Czy należy sumować takie wydatki tj. suma pkt 1 i 2?
1. W ramach programu Cyfrowa gmina zamawiamy sprzęt , oprogramowanie, licencje. 2. Oprócz ww kupujemy inne licencje - przedłużane co roku np. lex, legistrator, e-kancelaria, programy finansowo-księgowe na których "pracujemy" od lat. Czy należy sumować takie wydatki tj. suma pkt 1 i 2?
0
2022-06-20 14:26 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

według mnie brak tożsamości podmiotowej. Nie kupicie wszystkich licencji u jednego wykonawcy. Sama forma (licencja) też nie znaczy że są to podobne usługi bo program księgowy to jedno a program prawniczy to drugie. Służą dwóm różnym celom. Według mnie to nie są jednorodne usługi
według mnie brak tożsamości podmiotowej. Nie kupicie wszystkich licencji u jednego wykonawcy. Sama forma (licencja) też nie znaczy że są to podobne usługi bo program księgowy to jedno a program prawniczy to drugie. Służą dwóm różnym celom. Według mnie to nie są jednorodne usługi
0
2022-06-20 14:44 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy