Forum

Powrót Przedmiotowe środki dowodowe - czy muszą być opatrzone podpisem?

M.

Malwina .....

5

Dzień dobry,

Prowadzę postępowanie powyżej progów unijnych (PN), Wykonawcy zobowiązani byli do złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych, tj. kart katalogowych potwierdzających parametry dostarczanego sprzętu. Część Wykonawców złożyło te dokumenty, ale nie są opatrzone podpisem elektronicznym. I teraz mam dwa pytania:
1) Czy przedmiotowe środki dowodowe muszą być zawsze opatrzone podpisem? Doczytałam, że jeżeli to plik wytworzony elektronicznie od producenta to nie, ale jeżeli to odwzorowanie elektroniczne to tak (czy to jest prawda?)
2) Dopuściłam uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych, czy zatem muszę wezwać do uzupełnienia tych dokumentów KAŻDEGO Wykonawcę, który złożył je bez podpisu?

Dziękuję i pozdrawiam.
Dzień dobry, Prowadzę postępowanie powyżej progów unijnych (PN), Wykonawcy zobowiązani byli do złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych, tj. kart katalogowych potwierdzających parametry dostarczanego sprzętu. Część Wykonawców złożyło te dokumenty, ale nie są opatrzone podpisem elektronicznym. I teraz mam dwa pytania: 1) Czy przedmiotowe środki dowodowe muszą być zawsze opatrzone podpisem? Doczytałam, że jeżeli to plik wytworzony elektronicznie od producenta to nie, ale jeżeli to odwzorowanie elektroniczne to tak (czy to jest prawda?) 2) Dopuściłam uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych, czy zatem muszę wezwać do uzupełnienia tych dokumentów KAŻDEGO Wykonawcę, który złożył je bez podpisu? Dziękuję i pozdrawiam.
0
2022-06-22 10:28 0

M.

Malwina .....

5

Serio nikt nie wie? Nikt nie wymaga przedmiotowych środków dowodowych?
Serio nikt nie wie? Nikt nie wymaga przedmiotowych środków dowodowych?
0
2022-06-24 09:16 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy