Forum

Powrót Badanie ofert - oferta zagraniczna

A.

Agata .....

15

Dzień dobry, pierwszy raz otrzymałam ofertę zagraniczną (ze Słowacji) - oferta zawiera podpis kwalifikowany, jednakże mam pewien problem podpisał ją Pan wskazany jako "Kierownik wykonawczy" nie jestem pewna czy to jest właściciel firmy, czy może pełnomocnik (w ofercie nie ma pełnomocnictwa), niestety nie wiem w jaki sposób to sprawdzić - Wykonawca wskazał numer NIP/REGON jednakże nie wiem z jakiej strony skorzystać, aby sprawdzić czy wskazany Pan to właściciel czy tylko pracownik. W polskim ofertach sprawdzam sobie to na podstawie KRS, CEIDG, a gdzie sprawdzić to w ofercie zagranicznej ?

W danym postępowaniu nie wymagałam złożenia podmiotowych środków dowodowych.
Dzień dobry, pierwszy raz otrzymałam ofertę zagraniczną (ze Słowacji) - oferta zawiera podpis kwalifikowany, jednakże mam pewien problem podpisał ją Pan wskazany jako "Kierownik wykonawczy" nie jestem pewna czy to jest właściciel firmy, czy może pełnomocnik (w ofercie nie ma pełnomocnictwa), niestety nie wiem w jaki sposób to sprawdzić - Wykonawca wskazał numer NIP/REGON jednakże nie wiem z jakiej strony skorzystać, aby sprawdzić czy wskazany Pan to właściciel czy tylko pracownik. W polskim ofertach sprawdzam sobie to na podstawie KRS, CEIDG, a gdzie sprawdzić to w ofercie zagranicznej ? W danym postępowaniu nie wymagałam złożenia podmiotowych środków dowodowych.
0
2022-06-24 09:16 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Wezwij do złożenia stosownego pełnomocnictwa.
Firmy zagraniczne biorące udział w postępowaniach są do tego przygotowane, kiedyś sprawdzałem pełnomocnictwo pięcio czy "sześciopiętrowe" .
PŚD nie żądałaś ale coś na temat pełnomocnictwa w SWZ było?
Wezwij do złożenia stosownego pełnomocnictwa. Firmy zagraniczne biorące udział w postępowaniach są do tego przygotowane, kiedyś sprawdzałem pełnomocnictwo pięcio czy "sześciopiętrowe" . PŚD nie żądałaś ale coś na temat pełnomocnictwa w SWZ było?
0
2022-06-24 12:41 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy