Forum

Powrót Tryb podstawowy - nadzór inwestorski nad RB a doświadczenie kierownika jednej z branż.

Ł.

Łukasz .....

37

Witam.
Szykuję się do postępowania na nadzór inwestorski nad RB (budowa kanalizacji) o wartości 10 milionów (jeszcze do tego Polski Ład). Chcę aby kierownika branży kanalizacyjnej posiadał doświadczenie przy nadzorze nad RB np. dwie roboty o wartości mini. 5 milionów, nie wiem jak tego mogę wymagać od wykonawcy. Stawiając taki warunek udziału i stosując zastrzeżenie uda się to osiągną tylko w przypadku wykonawcy prowadzącym jednoosobową działalność w przypadku spółki nie wyjdzie. Spółka skieruje mi osobę i poda informację lub oświadczenie o kierowniku (o ile dobrze rozumiem rozporządzenie o PŚD) nie mogę więcej wymagać. Jak wyegzekwować doświadczenie kierownika głównej branży, może jakiś zapis w kryteriach oceny ofert - nie bardzo wiem jak to ugryźć.
Czy i jak mogę wymagać doświadczenia o kierownika w zasadzie to osoby skierowanej i jak to potem zweryfikować - dzięki za każdą wskazówkę
Witam. Szykuję się do postępowania na nadzór inwestorski nad RB (budowa kanalizacji) o wartości 10 milionów (jeszcze do tego Polski Ład). Chcę aby kierownika branży kanalizacyjnej posiadał doświadczenie przy nadzorze nad RB np. dwie roboty o wartości mini. 5 milionów, nie wiem jak tego mogę wymagać od wykonawcy. Stawiając taki warunek udziału i stosując zastrzeżenie uda się to osiągną tylko w przypadku wykonawcy prowadzącym jednoosobową działalność w przypadku spółki nie wyjdzie. Spółka skieruje mi osobę i poda informację lub oświadczenie o kierowniku (o ile dobrze rozumiem rozporządzenie o PŚD) nie mogę więcej wymagać. Jak wyegzekwować doświadczenie kierownika głównej branży, może jakiś zapis w kryteriach oceny ofert - nie bardzo wiem jak to ugryźć. Czy i jak mogę wymagać doświadczenia o kierownika w zasadzie to osoby skierowanej i jak to potem zweryfikować - dzięki za każdą wskazówkę
0
2022-06-24 09:47 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Jak to nie wyjdzie - stawiasz warunek dotyczący dysponowania osobą, kierownikiem o określonych uprawnieniach, doświadczeniu. Bez znaczenia kto startuje czy to osoba fizyczna prowadząca działalność czy spółka każdy ma wykazać Ci taką osobę.

Odradzam badanie doświadczenia w postaci nadzoru nad RB o określonej wartości.
Jak to nie wyjdzie - stawiasz warunek dotyczący dysponowania osobą, kierownikiem o określonych uprawnieniach, doświadczeniu. Bez znaczenia kto startuje czy to osoba fizyczna prowadząca działalność czy spółka każdy ma wykazać Ci taką osobę. Odradzam badanie doświadczenia w postaci nadzoru nad RB o określonej wartości.
0
2022-06-24 10:43 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy