Forum

Powrót Gwarancja ZNWU - z wyłączeniem kar umownych i odsetek

M.

Milena .....

2

Hej,
Otrzymałam draf gwarancji NWU, moją uwagę zwróćił zapis: "(...) gwarantuje Beneficjentowi nieodwołalnie i bezwarunkowo, na zasadach przewidzianych w niniejszej gwarancji, zapłatę za powstałe w okresie ważności gwarancji, zobowiązania Zobowiązanego, wynikające z umowy z wyłączeniem kar umownych i odsetek"
Czy taki zapis jest prawidłowy?
Z góry dzięki!
Pozdrawiam
Hej, Otrzymałam draf gwarancji NWU, moją uwagę zwróćił zapis: "(...) gwarantuje Beneficjentowi nieodwołalnie i bezwarunkowo, na zasadach przewidzianych w niniejszej gwarancji, zapłatę za powstałe w okresie ważności gwarancji, zobowiązania Zobowiązanego, wynikające z umowy z wyłączeniem kar umownych i odsetek" Czy taki zapis jest prawidłowy? Z góry dzięki! Pozdrawiam
0
2022-06-29 09:33 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

Zanim przedłożony zostanie oryginał gwarancji powinien być sprawdzony przez obsługę prawną zamawiającego. Zwrot - wynikające z umowy z wyłączeniem kar umownych i odsetek powinien być zmieniony i uwzględniać to.
Zanim przedłożony zostanie oryginał gwarancji powinien być sprawdzony przez obsługę prawną zamawiającego. Zwrot - wynikające z umowy z wyłączeniem kar umownych i odsetek powinien być zmieniony i uwzględniać to.
0
2022-06-29 09:38 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy