Forum

Powrót Kontrola oświadczenie Skarbnika z art. 56 ust. 2 i 56 ust.3

M.

Monika .....

0

Dzień dobry,
Kontrola chce żeby dać im również oświadczenia skarbnika z art 56 ust 2 i 3, twierdzą że skoro podpisywał informację o wysokości środków ma złożyć. Nigdy nie braliśmy oświadczeń od skarbnika mieliśmy już kontrolę z RPO i nigdy nikt tego nie kwestionował, nie wiem co zaznaczyć na oświadczeniu to będzie osoba mogąca wpłynąć na wynik postępowania??? Proszę o pomoc.
Dzień dobry, Kontrola chce żeby dać im również oświadczenia skarbnika z art 56 ust 2 i 3, twierdzą że skoro podpisywał informację o wysokości środków ma złożyć. Nigdy nie braliśmy oświadczeń od skarbnika mieliśmy już kontrolę z RPO i nigdy nikt tego nie kwestionował, nie wiem co zaznaczyć na oświadczeniu to będzie osoba mogąca wpłynąć na wynik postępowania??? Proszę o pomoc.
0
2022-06-30 08:51 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Kiedy podpisywał?
Mi zdarza się podsuwać oświadczenia głównemu księgowemu (nie mamy skarbnika) ale tylko w przypadku gdy proszę o zwiększenie środków po otwarciu ofert. Tłumacze to tym, że skuteczność poszukiwania dodatkowych środków przez GK może być uzależniona od uczuć, którymi darzy pierwszego albo drugiego wykonawcę w rankingu. Troche naciągane ale co mi tam szkodzi.
Jeśli nie było takiej sytuacji - nie daję oświadczeń do podpisu bo przyznanie środków w wysokości żądanej przez meteorytykę nie ma żadnego wpływu na wynik postępowania. Ale mogę się mylic - zobaczymy co na to koleżanki i koledzy forumkowicze :-)
Kiedy podpisywał? Mi zdarza się podsuwać oświadczenia głównemu księgowemu (nie mamy skarbnika) ale tylko w przypadku gdy proszę o zwiększenie środków po otwarciu ofert. Tłumacze to tym, że skuteczność poszukiwania dodatkowych środków przez GK może być uzależniona od uczuć, którymi darzy pierwszego albo drugiego wykonawcę w rankingu. Troche naciągane ale co mi tam szkodzi. Jeśli nie było takiej sytuacji - nie daję oświadczeń do podpisu bo przyznanie środków w wysokości żądanej przez meteorytykę nie ma żadnego wpływu na wynik postępowania. Ale mogę się mylic - zobaczymy co na to koleżanki i koledzy forumkowicze :-)
0
2022-06-30 09:08 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy