Forum

Powrót oferty dodatkowe

D.

Dorota .....

0

Mam 5 ofert z czego 3 przedstawiają ten sam bilans ceny i drugiego kryterium - w rankingu są na 3, 4 i 5 miejscu.
Wykonawcy zaproponowali te same ceny i dostali identyczna ilość punktów za doświadczenie.
W SWZ napisałam, że Zamawiający wybierze 3 oferty najwyżej ocenione. Dwie mam w rankingu najwyżej a co z trzecią ?
ranking wygląda następująco np.
oferta nr 1 - 100 %
Oferta nr 2 - 98 %
Oferta nr 3 - 95%
Oferta nr 4 - 95%
Oferta nr 5 - 95%
I co powinnam zrobić?
1) wezwać Wykonawców 3, 4 i 5 do ofert dodatkowych czy najpierw wszystkich wezwać o potwierdzenie podmiotowych środków dowodowych?
2) jak wezwę 3, 4 i 5 o dodatkowe oferty to później znowu przeliczam oferty i robię ranking wszystkich ofert czy tylko tych 3 które wezwałam do ofert dodatkowych?
Mam 5 ofert z czego 3 przedstawiają ten sam bilans ceny i drugiego kryterium - w rankingu są na 3, 4 i 5 miejscu. Wykonawcy zaproponowali te same ceny i dostali identyczna ilość punktów za doświadczenie. W SWZ napisałam, że Zamawiający wybierze 3 oferty najwyżej ocenione. Dwie mam w rankingu najwyżej a co z trzecią ? ranking wygląda następująco np. oferta nr 1 - 100 % Oferta nr 2 - 98 % Oferta nr 3 - 95% Oferta nr 4 - 95% Oferta nr 5 - 95% I co powinnam zrobić? 1) wezwać Wykonawców 3, 4 i 5 do ofert dodatkowych czy najpierw wszystkich wezwać o potwierdzenie podmiotowych środków dowodowych? 2) jak wezwę 3, 4 i 5 o dodatkowe oferty to później znowu przeliczam oferty i robię ranking wszystkich ofert czy tylko tych 3 które wezwałam do ofert dodatkowych?
0
2022-07-01 10:38 0

M.

Małgorzata .....

99

Postępowanie na podst. 275.2?
Postępowanie na podst. 275.2?
0
2022-07-01 13:23 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy