Forum

Powrót Dwa podpisy - jeden wykonawca

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Cześć, wykonawca na ofercie złożył dwa podpisy
1) Podpis nie jest prawidłowy:
integralność: brak danych;
podpisujący: brak danych;
rodzaj uwierzytelnienia: nieobsługiwana struktura podpisu

2) podpis prawidłowy

Zadzwoniłam do wykonawcy i powiedział, że próbował podpisać ofertę, ale mu się nie udało i Pani z informacji poleciła mu skorzystać z innej przeglądarki - uczynił tak i ofertę udało mu się podpisać.

Pytanie: rozumiem, że ofertę należy przyjąć jako prawidłowo podpisaną de facto pierwszego, w moim odczuciu, podpisu nie ma... Jak uważacie? Nadmienię, że wpłynęła tylko jedna oferta do trzech zadań.

Dodam też, że powyższa informacja pochodzi ze strony: weryfikacjapodpisu, jak sprawdzałam w sigillum to wyskakuje mi komunikat: dokument niepodpisany.
Poradźcie proszę, co z tym fantem zrobić.
Cześć, wykonawca na ofercie złożył dwa podpisy 1) Podpis nie jest prawidłowy: integralność: brak danych; podpisujący: brak danych; rodzaj uwierzytelnienia: nieobsługiwana struktura podpisu 2) podpis prawidłowy Zadzwoniłam do wykonawcy i powiedział, że próbował podpisać ofertę, ale mu się nie udało i Pani z informacji poleciła mu skorzystać z innej przeglądarki - uczynił tak i ofertę udało mu się podpisać. Pytanie: rozumiem, że ofertę należy przyjąć jako prawidłowo podpisaną de facto pierwszego, w moim odczuciu, podpisu nie ma... Jak uważacie? Nadmienię, że wpłynęła tylko jedna oferta do trzech zadań. Dodam też, że powyższa informacja pochodzi ze strony: weryfikacjapodpisu, jak sprawdzałam w sigillum to wyskakuje mi komunikat: dokument niepodpisany. Poradźcie proszę, co z tym fantem zrobić.
0
2022-07-01 11:26 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Jak najbardziej - ja bym przyjął.
Przez analogię: ktoś zaczął podpisywać "analogowo" i coś nie poszło- ktoś go przestraszył, miał wylew, skończył się tusz w długopisie, i po wszystkim obok złożył drugi podpis - prawidłowy. Czy byłyby jakieś wątpliwości co do prawidłowości podpisania oferty?
Jest ok.
Edit: doczytałem że sigillum wykazuje brak podpisu.
Zweryfikuj jakimś innym programem - może się uda (a to nie jest podpis osobisty czy zaufany? "sigille" ponoć ich nie czytają i trzeba weryfikować na gov.pl).
Jak najbardziej - ja bym przyjął. Przez analogię: ktoś zaczął podpisywać "analogowo" i coś nie poszło- ktoś go przestraszył, miał wylew, skończył się tusz w długopisie, i po wszystkim obok złożył drugi podpis - prawidłowy. Czy byłyby jakieś wątpliwości co do prawidłowości podpisania oferty? Jest ok. Edit: doczytałem że sigillum wykazuje brak podpisu. Zweryfikuj jakimś innym programem - może się uda (a to nie jest podpis osobisty czy zaufany? "sigille" ponoć ich nie czytają i trzeba weryfikować na gov.pl).
0
2022-07-01 11:59 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy