Forum

Powrót Art. 88 ust. 4 pkt 2) - obowiązek w piśmie dot. modyfikacji SWZ i przedłużenia terminu?

P.

Piotr .....

45

Proszę o podpowiedź, czy w piśmie dot. modyfikacji treści SWZ oraz przedłużenia terminu składania ofert należy, zgodnie z art. 88 ust. 4 pkt 2), zamieścić informację o dacie przekazania do publikacji sprostowania? Czy zapis ten dotyczy jedynie przypadku gdy nie zostaniemy powiadomieni o publikacji w terminie 48 godzin od potwierdzenia przez Urząd Publikacji Unii Europejskiej otrzymania tego ogłoszenia? Po raz enty czytam treść PZP i kompletnie się już zamieszałem...
Proszę o podpowiedź, czy w piśmie dot. modyfikacji treści SWZ oraz przedłużenia terminu składania ofert należy, zgodnie z art. 88 ust. 4 pkt 2), zamieścić informację o dacie przekazania do publikacji sprostowania? Czy zapis ten dotyczy jedynie przypadku gdy nie zostaniemy powiadomieni o publikacji w terminie 48 godzin od potwierdzenia przez Urząd Publikacji Unii Europejskiej otrzymania tego ogłoszenia? Po raz enty czytam treść PZP i kompletnie się już zamieszałem...
0
2022-07-04 11:36 0

Ł.

Łukasz .....

37

Wydaje mi się że art. 88 ust. 4 dotyczy treści publikowanego ogłoszenia, w zasadzie po jego wypełnieniu będziesz miał je w postaci pdf gotowe do publikacji i w tym ogłoszeniu automat uzupełnia ci datę przekazania, w swoim piśmie nie musisz takich info. zamieszczać.
W swoim piśmie wyraźnie określ zakres zmian oraz info. o przedłużeniu terminu otwarcia ofert do tego, poczekaj na publikację ogłoszenia o zmianach i wtedy swoje pismo i ogłoszenie o zmianie (sprostowanie) trzeba opublikować na stronie prowadzonego postępowania - ja bym tak zrobił - ale może poczekaj jeszcze na opinie fachowców bo ja rzadko robię unijne.
Wydaje mi się że art. 88 ust. 4 dotyczy treści publikowanego ogłoszenia, w zasadzie po jego wypełnieniu będziesz miał je w postaci pdf gotowe do publikacji i w tym ogłoszeniu automat uzupełnia ci datę przekazania, w swoim piśmie nie musisz takich info. zamieszczać. W swoim piśmie wyraźnie określ zakres zmian oraz info. o przedłużeniu terminu otwarcia ofert do tego, poczekaj na publikację ogłoszenia o zmianach i wtedy swoje pismo i ogłoszenie o zmianie (sprostowanie) trzeba opublikować na stronie prowadzonego postępowania - ja bym tak zrobił - ale może poczekaj jeszcze na opinie fachowców bo ja rzadko robię unijne.
0
2022-07-04 12:08 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy