Forum

Powrót Brak wezwania do złożenia oświadczenia.

P.

Paulina .....

28

Czy ktoś orientuje się jakie mogą być konsekwencję braku wezwania do złożenia oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego
(Dz.U.2022.835). Nie wezwałam Wykonawcy, nie złożył oświadczenia a zawarłam umowę :(
Czy ktoś orientuje się jakie mogą być konsekwencję braku wezwania do złożenia oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz.U.2022.835). Nie wezwałam Wykonawcy, nie złożył oświadczenia a zawarłam umowę :(
0
2022-07-06 12:55 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Kiepsko bo umowa zawarta.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to natychmiastowe wezwanie, w celu złożenia oświadczenia w tym zakresie na dzień składania oferty Wykonawca. Przynajmniej zabezpieczysz się na ewentualny zarzut, że być może Wykonawca podlegał wykluczeniu.

Chyba, że podlegał i podlega ale to wtedy będziemy myśleć ;)
Kiepsko bo umowa zawarta. Jedyne co mi przychodzi do głowy to natychmiastowe wezwanie, w celu złożenia oświadczenia w tym zakresie na dzień składania oferty Wykonawca. Przynajmniej zabezpieczysz się na ewentualny zarzut, że być może Wykonawca podlegał wykluczeniu. Chyba, że podlegał i podlega ale to wtedy będziemy myśleć ;)
0
2022-07-06 13:33 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy