Forum

Powrót Spółka cywilna

D.

Dominika .....

31

Postępowanie na usługi. Wykonawca X, Y i Z złożyli ofertę jako spółka cywilna. Przesłali oświadczenia z art. 125 ust. 1 PZP - każdy oczywiście z osobna. Wiem, że powinno się ich traktować jako wspólnie ubiegających się i powinni wyznaczyć pełnomocnika. Nie zrobili tego i złożyli mi oświadczenie, że pełnomocnictwo nie jest potrzebne, ponieważ jako spółka cywilna rozliczają się ze wszystkich swoich zobowiązań, a wszystkie dokumenty przetargowe podpisują wszyscy. I teraz pytanie jak do tej sytuacji podejść?
Druga sprawa czy wraz z ofertą w tym przypadku powinni złożyć oświadczenie z art. 117 ust. 4 PZP?
Postępowanie na usługi. Wykonawca X, Y i Z złożyli ofertę jako spółka cywilna. Przesłali oświadczenia z art. 125 ust. 1 PZP - każdy oczywiście z osobna. Wiem, że powinno się ich traktować jako wspólnie ubiegających się i powinni wyznaczyć pełnomocnika. Nie zrobili tego i złożyli mi oświadczenie, że pełnomocnictwo nie jest potrzebne, ponieważ jako spółka cywilna rozliczają się ze wszystkich swoich zobowiązań, a wszystkie dokumenty przetargowe podpisują wszyscy. I teraz pytanie jak do tej sytuacji podejść? Druga sprawa czy wraz z ofertą w tym przypadku powinni złożyć oświadczenie z art. 117 ust. 4 PZP?
0
2022-07-06 14:49 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Jeżeli podpisali wszyscy ofertę to moim zdaniem ok, ale oświadczenie z art. 117 ust. 4 Pzp powinni złożyć
Jeżeli podpisali wszyscy ofertę to moim zdaniem ok, ale oświadczenie z art. 117 ust. 4 Pzp powinni złożyć
0
2022-07-06 14:56 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy