Forum

Powrót Kryterium oceny ofert w usługach ratownictwa wodnego na pływalni

J.

Joanna .....

58

Czy w postępowaniu na świadczenie usług całorocznego ratownictwa wodnego na krytej pływalni jako jedyne mogę przyjąć kryterium ceny 100%?
Rozważałam już różne inne kryteria pozacenowe (np. doświadczenie ratowników), ale są one bardzo naciągane, bo czy ktoś, kto ma większe doświadczenie jest lepszy od świeżaka? A może jest on już skostniały i zżera go rutyna, a młodemu jeszcze się chce?;) I jak to sprawdzić w czasie realizacji usługi? Czy doświadczenie to pilnowanie basenu na cały etat, połowe, w czasie jednego sezonu nad morzem? Im głębiej w las, tym więcej drzew, więc najlepszą opcją byłoby przyjęcie jedynie ceny, ale czy mogę? Podpowiedzcie pilnie, proszę...
Czy w postępowaniu na świadczenie usług całorocznego ratownictwa wodnego na krytej pływalni jako jedyne mogę przyjąć kryterium ceny 100%? Rozważałam już różne inne kryteria pozacenowe (np. doświadczenie ratowników), ale są one bardzo naciągane, bo czy ktoś, kto ma większe doświadczenie jest lepszy od świeżaka? A może jest on już skostniały i zżera go rutyna, a młodemu jeszcze się chce?;) I jak to sprawdzić w czasie realizacji usługi? Czy doświadczenie to pilnowanie basenu na cały etat, połowe, w czasie jednego sezonu nad morzem? Im głębiej w las, tym więcej drzew, więc najlepszą opcją byłoby przyjęcie jedynie ceny, ale czy mogę? Podpowiedzcie pilnie, proszę...
0
2022-07-07 12:11 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Według mnie odpowiedź na pytanie czy ktoś kto ma doświadczenie jest lepszy od świeżaka jest oczywista - ma to znaczenie. Tym bardziej w przypadku tak odpowiedzialnego zajęcia jakim jest ratownictwo wodne. W SWZ innych zamawiających znajdzie Pani całą masę przykładów zastosowania kryterium doświadczenia w przypadku ratownictwa wodnego.
Według mnie odpowiedź na pytanie czy ktoś kto ma doświadczenie jest lepszy od świeżaka jest oczywista - ma to znaczenie. Tym bardziej w przypadku tak odpowiedzialnego zajęcia jakim jest ratownictwo wodne. W SWZ innych zamawiających znajdzie Pani całą masę przykładów zastosowania kryterium doświadczenia w przypadku ratownictwa wodnego.
0
2022-07-07 12:25 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy