Forum

Powrót Uzupełnienie zaległych dokumentów do postępowania.

P.

Paulina .....

28

Dzień dobry.
Właśnie przejęłam prowadzenie postępowań przetargowych po koleżance, kontrola wewnętrzna wykazała braki w dokumentach min. brak info o złożonych ofertach, przekazanych do Prezesa uzp., brak info o zawarciu umowy. Dostałam przykaz uzupełnienia tych dokumentów, niektóre z datą rok wstecz :(. I tak się zastanawiam czy takie działanie ma sens ? Podpowiedzcie proszę.
Dzień dobry. Właśnie przejęłam prowadzenie postępowań przetargowych po koleżance, kontrola wewnętrzna wykazała braki w dokumentach min. brak info o złożonych ofertach, przekazanych do Prezesa uzp., brak info o zawarciu umowy. Dostałam przykaz uzupełnienia tych dokumentów, niektóre z datą rok wstecz :(. I tak się zastanawiam czy takie działanie ma sens ? Podpowiedzcie proszę.
0
2022-07-11 13:22 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Pewnych rzeczy nie przeskoczycie, lepiej pogadać z szefostwem, ale jak już skupiłbym się ewentualnie na rzeczach które skutkują naruszeniem dfp, np. brak ogłoszenia o zawarciu umowy (wyniku postępowania), bo zamieszczenie takiego ogłoszenia nawet teraz więcej da (nie bedzie skutkować dfp) niż całkowity jego brak.
Pewnych rzeczy nie przeskoczycie, lepiej pogadać z szefostwem, ale jak już skupiłbym się ewentualnie na rzeczach które skutkują naruszeniem dfp, np. brak ogłoszenia o zawarciu umowy (wyniku postępowania), bo zamieszczenie takiego ogłoszenia nawet teraz więcej da (nie bedzie skutkować dfp) niż całkowity jego brak.
0
2022-07-11 13:42 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy