Forum

Powrót informacja z otwarcia ofert

A.

Agata .....

47

(postępowanie tryb podstawowy bez negocjacji, platforma e-zamówienia, wymóg złożenia dwóch formularzy - interaktywnego formularza ofertowego oraz formularza ofertowego na druku Zamawiającego)

Mam do czynienia z taką sytuacją: Muszę przygotować informację z otwarcia ofert , ale przy niektórych ofertach system wygenerował komunikat "oferta została złożona, ale nie zawiera prawidłowego formularza i nie można odczytać z niego danych". Przypuszczam, że zamawiający albo nie złożył interaktywnego formularza ale kwotę mogę wyczytać z formularza na druku Zamawiającego, albo załączył go nie na panelu a jako plik i system nie zaczytał danych? Jak zdaniem Państwa się zachować, czy przypisać kwoty z formularza Zamawiającego jeżeli są mi znane, czy pozostawić w informacji z otwarcia wygenerowany komunikat?
(postępowanie tryb podstawowy bez negocjacji, platforma e-zamówienia, wymóg złożenia dwóch formularzy - interaktywnego formularza ofertowego oraz formularza ofertowego na druku Zamawiającego) Mam do czynienia z taką sytuacją: Muszę przygotować informację z otwarcia ofert , ale przy niektórych ofertach system wygenerował komunikat "oferta została złożona, ale nie zawiera prawidłowego formularza i nie można odczytać z niego danych". Przypuszczam, że zamawiający albo nie złożył interaktywnego formularza ale kwotę mogę wyczytać z formularza na druku Zamawiającego, albo załączył go nie na panelu a jako plik i system nie zaczytał danych? Jak zdaniem Państwa się zachować, czy przypisać kwoty z formularza Zamawiającego jeżeli są mi znane, czy pozostawić w informacji z otwarcia wygenerowany komunikat?
0
2022-07-15 09:10 0

Ł.

Łukasz .....

37

Ja bym osobiście przypisał kwoty, pod każdą z nich na formularzu zamawiającego jest podpis wykonawcy to one stanowią zobowiązanie a zasadniczo informacja z otwarcia powinna zawierać dane wskazane w ustawie, żeby nikt się później nie przyczepił.
Inna sprawą - kiedyś temat poruszany w dyskusjach - jest pytanie czy w przypadku takich sytuacji wykonawcy nie złożyli dwóch różnych ofert? ale to tylko dywagacje może jeszcze poczekaj na opinie fachowców
Ja bym osobiście przypisał kwoty, pod każdą z nich na formularzu zamawiającego jest podpis wykonawcy to one stanowią zobowiązanie a zasadniczo informacja z otwarcia powinna zawierać dane wskazane w ustawie, żeby nikt się później nie przyczepił. Inna sprawą - kiedyś temat poruszany w dyskusjach - jest pytanie czy w przypadku takich sytuacji wykonawcy nie złożyli dwóch różnych ofert? ale to tylko dywagacje może jeszcze poczekaj na opinie fachowców
0
2022-07-15 09:45 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy