Forum

Powrót Przedmiotowe środki dowodowe

M.

Małgorzata .....

2

Jeżeli w SWZ mam taki zapis"Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, wykaże w ofercie, w szczególności za pomocą przedmiotowych środków dowodowych, o których mowa w art. 105–107 Pzp, że proponowane rozwiązania w równoważnym stopniu spełniają wymagania określone w opisie przedmiotu zamówienia." To jeżeli oferent zaproponuje to co ja chciałam a nie równoważne to logiczne jest że nie składa przedmiotowych środków dowodowych? Nie wiem czy dobrze to rozumie.
Jeżeli w SWZ mam taki zapis"Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywane przez Zamawiającego, wykaże w ofercie, w szczególności za pomocą przedmiotowych środków dowodowych, o których mowa w art. 105–107 Pzp, że proponowane rozwiązania w równoważnym stopniu spełniają wymagania określone w opisie przedmiotu zamówienia." To jeżeli oferent zaproponuje to co ja chciałam a nie równoważne to logiczne jest że nie składa przedmiotowych środków dowodowych? Nie wiem czy dobrze to rozumie.
0
2022-07-20 11:09 0

P.

Piotr .....

Fachowiec 512

Sposób udowodnienia równoważności leży po stronie Wykonawcy. Nie można narzucać mu określonych dokumentów.
Jeżeli żądasz przedmiotowych środków dowodowych to od wszystkich Wykonawców dla każdego produktu.
Sposób udowodnienia równoważności leży po stronie Wykonawcy. Nie można narzucać mu określonych dokumentów. Jeżeli żądasz przedmiotowych środków dowodowych to od wszystkich Wykonawców dla każdego produktu.
0
2022-07-20 11:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy