Forum

Powrót udostępnienie ofert i tajemnica przedsiębiorstwa - proszę o pomoc

M.

Monika .....

5

Jeden z wykonawców złożył wraz z ofertą (niepotrzebnie oczywiście) wykaz dostaw oraz fakturę za tą dostawę. Wrzucił to na platformie w miejsce przeznaczone na tajemnicę przedsiębiorstwa. Uznaliśmy takie zastrzeżenie za bezskuteczne.
Natomiast wpłynęły wnioski z art. 74 o udostępnienie ofert. Czy powinnam udostępniać tylko oferty wraz z załącznikami, które to załączniki są określone w SWZ, czy też to, co wykonawcy niepotrzebnie pozałączali, np zaakceptowany wzór umowy czy ten nieskutecznie zastrzeżony wykaz dostaw wraz z fakturą?
I jeszcze jedno. Skoro TSO miałam w środę i w środę dostałam wnioski o udostępnienie ofert, to czy 3 dni mija mi dzisiaj czy w poniedziałek?

Pozdrawiam wszystkich przy piątku i przy przeciążonej platformie e-zamówienia ;)
Jeden z wykonawców złożył wraz z ofertą (niepotrzebnie oczywiście) wykaz dostaw oraz fakturę za tą dostawę. Wrzucił to na platformie w miejsce przeznaczone na tajemnicę przedsiębiorstwa. Uznaliśmy takie zastrzeżenie za bezskuteczne. Natomiast wpłynęły wnioski z art. 74 o udostępnienie ofert. Czy powinnam udostępniać tylko oferty wraz z załącznikami, które to załączniki są określone w SWZ, czy też to, co wykonawcy niepotrzebnie pozałączali, np zaakceptowany wzór umowy czy ten nieskutecznie zastrzeżony wykaz dostaw wraz z fakturą? I jeszcze jedno. Skoro TSO miałam w środę i w środę dostałam wnioski o udostępnienie ofert, to czy 3 dni mija mi dzisiaj czy w poniedziałek? Pozdrawiam wszystkich przy piątku i przy przeciążonej platformie e-zamówienia ;)
0
2022-07-22 10:18 0

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Ofertę udostępnia się wraz z załącznikami, w całości. Jeżeli chodzi o tajemnicę przedsiębiorstwa to ja bym udostępniła ofertę z informacją, że na dzień dzisiejszy nie udostępnia się dokumentów objętych przez Wykonawcę tajemnicą przedsiębiorstwa. A do Wykonawcy, który zastrzegł dokumenty wysłałabym pismo informujące o bezskutecznym zastrzeżeniu i zobaczyła, czy odwoła się od decyzji Zamawiającego.
Ofertę udostępnia się wraz z załącznikami, w całości. Jeżeli chodzi o tajemnicę przedsiębiorstwa to ja bym udostępniła ofertę z informacją, że na dzień dzisiejszy nie udostępnia się dokumentów objętych przez Wykonawcę tajemnicą przedsiębiorstwa. A do Wykonawcy, który zastrzegł dokumenty wysłałabym pismo informujące o bezskutecznym zastrzeżeniu i zobaczyła, czy odwoła się od decyzji Zamawiającego.
0
2022-07-22 11:29 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy