Forum

Powrót przedłużenie terminu związania ofertą w trybie z art. 275 pkt 2 (podstawowe z możliwoościa negocjacji)

A.

Anna .....

0

Witam, Proszę o pomoc.
W postępowaniu w trybie z art. 275 pkt 2 Pzp oferty złożyło 5 Wykonawców. Jestem już po etapie złożenia ofert dodatkowych przez 3 Wykonawców, którzy byli zaproszeni do negocjacji i złożenia ofert dodatkowych (ponieważ Zamawiający ograniczył liczbę do zaproszenia do ofert dodatkowych 3 najwyżej ocenionych). Kończy mi się termin związania ofertą i nie uda się wybrać oferty i podpisać umowy w terminie związania ofertą, a wymagane było wadium .
Czy w takim przypadku obowiązkiem Zamawiajacego jest wezwać do przedłużenia terminu związania ofertą i wniesienia wadium wszystkich 5 Wykonawców, którzy złożyli pierwotnie oferty?, Czy tylko tych 3 Wykonawców którzy zostali zaproszeni do składania ofert dodatkowych i je złożyli.
Bardzo proszę o pomoc, ponieważ pierwszy raz mama taki przypadek.

Pozdrawiam
Anna
Witam, Proszę o pomoc. W postępowaniu w trybie z art. 275 pkt 2 Pzp oferty złożyło 5 Wykonawców. Jestem już po etapie złożenia ofert dodatkowych przez 3 Wykonawców, którzy byli zaproszeni do negocjacji i złożenia ofert dodatkowych (ponieważ Zamawiający ograniczył liczbę do zaproszenia do ofert dodatkowych 3 najwyżej ocenionych). Kończy mi się termin związania ofertą i nie uda się wybrać oferty i podpisać umowy w terminie związania ofertą, a wymagane było wadium . Czy w takim przypadku obowiązkiem Zamawiajacego jest wezwać do przedłużenia terminu związania ofertą i wniesienia wadium wszystkich 5 Wykonawców, którzy złożyli pierwotnie oferty?, Czy tylko tych 3 Wykonawców którzy zostali zaproszeni do składania ofert dodatkowych i je złożyli. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ pierwszy raz mama taki przypadek. Pozdrawiam Anna
0
2022-07-25 12:56 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

chyba bym wezwał tylko tych trzech zaproszonych (tamte są uznane za odrzucone) ale mam wątpliwośći bo idąc podobnym tropem jak w zwykłym TP bez negocjacji to wzywamy wszystkich (nawet tych co będą odrzuceni). wiem że to głupie ale dziś myślenie minie idzie
chyba bym wezwał tylko tych trzech zaproszonych (tamte są uznane za odrzucone) ale mam wątpliwośći bo idąc podobnym tropem jak w zwykłym TP bez negocjacji to wzywamy wszystkich (nawet tych co będą odrzuceni). wiem że to głupie ale dziś myślenie minie idzie
0
2022-07-25 13:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy