Forum

Powrót wybór oferty w terminie związania a ewentualne podpisanie umowy po terminie zwiazania ofertą

A.

Anna .....

0

Witam,
Proszę o opinię, w dniu 28.07.2022 r. kończy mi się termin związania ofertą (wymagane było wadium). Proszę o pomoc co należy zrobić w sytuacji gdy:
Jeżeli udałoby mi się dokonać wyboru jeszcze w terminie związania ofertą, a umowa nie może jeszcze zostać podpisana (ponieważ złożone 3 oferty) i trzeba odczekać 5 dni na podpisanie , czyli podpisanie umowy możliwe będzie po upływie terminu związania ofertą.
Czy należy wezwać wszystkich wykonawców, którzy złożyli oferty do przedłużenia terminu związania ofertą i przedłużenia wadium?

Pozdrawiam
Anna
Witam, Proszę o opinię, w dniu 28.07.2022 r. kończy mi się termin związania ofertą (wymagane było wadium). Proszę o pomoc co należy zrobić w sytuacji gdy: Jeżeli udałoby mi się dokonać wyboru jeszcze w terminie związania ofertą, a umowa nie może jeszcze zostać podpisana (ponieważ złożone 3 oferty) i trzeba odczekać 5 dni na podpisanie , czyli podpisanie umowy możliwe będzie po upływie terminu związania ofertą. Czy należy wezwać wszystkich wykonawców, którzy złożyli oferty do przedłużenia terminu związania ofertą i przedłużenia wadium? Pozdrawiam Anna
0
2022-07-26 11:37 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

wzywaj o przedłuzenie bo zawsze bedziesz miała w garsci wszystkich potencjalnych wykonawców A umowę zawsze mozesz podpisać po upływie TZO (o ile wykonawca nie nawieje)
wzywaj o przedłuzenie bo zawsze bedziesz miała w garsci wszystkich potencjalnych wykonawców A umowę zawsze mozesz podpisać po upływie TZO (o ile wykonawca nie nawieje)
0
2022-07-26 12:30 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy