Forum

Powrót Umowa z polskiego ładu - zadanie na okres krótszy niż 12 miesięcy

N.

Natalia .....

3

Witam,
czy mogłabym prosić o przykładowe zapisy, jakie stosujecie w umowach z polskiego ładu dot. wypłaty wynagrodzenia dla okresu krótszego niż 12 mies.
Głównie chodzi mi o wypłatę zaliczki.
Wstępna promesa wskazuje na konieczność udzielenia zaliczki Wykonawcy w kwocie nie mniejszej niż 2 % wynagrodzenia.
Czy mogę w umowie zrobić taki zapis, ze zalicza (wkład własny) to nic innego jak płatność częściowa po wykonaniu danego zakresu prac?
I wtedy po zakończeniu zadania pozostała kwota dofinansowania + ewentualna FV, jesli byłyby jakieś r.dodatkowe itp.
Witam, czy mogłabym prosić o przykładowe zapisy, jakie stosujecie w umowach z polskiego ładu dot. wypłaty wynagrodzenia dla okresu krótszego niż 12 mies. Głównie chodzi mi o wypłatę zaliczki. Wstępna promesa wskazuje na konieczność udzielenia zaliczki Wykonawcy w kwocie nie mniejszej niż 2 % wynagrodzenia. Czy mogę w umowie zrobić taki zapis, ze zalicza (wkład własny) to nic innego jak płatność częściowa po wykonaniu danego zakresu prac? I wtedy po zakończeniu zadania pozostała kwota dofinansowania + ewentualna FV, jesli byłyby jakieś r.dodatkowe itp.
0
2022-07-29 13:10 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Musi pani prześledzić specyfikacje zamawiających, łatwe do znalezienia bo tych zamówień robi prawie każda j.s.t.
Z tego co się orientuję to zaliczka wynosi nie więcej niż 5% taki jest podział PŁ 95%/wkład własny 5%. Ten wkład własny to zaliczka, a wypłata z PŁ po wykonaniu całego zamówienia. Zaliczka nie może być płatnością za wykonanie danego zakresu prac, bo wtedy nie jest zaliczką.
Musi pani prześledzić specyfikacje zamawiających, łatwe do znalezienia bo tych zamówień robi prawie każda j.s.t. Z tego co się orientuję to zaliczka wynosi nie więcej niż 5% taki jest podział PŁ 95%/wkład własny 5%. Ten wkład własny to zaliczka, a wypłata z PŁ po wykonaniu całego zamówienia. Zaliczka nie może być płatnością za wykonanie danego zakresu prac, bo wtedy nie jest zaliczką.
0
2022-07-29 13:42 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy