Forum

Powrót Odwołanie - uznanie w całości

M.

Michał .....

38

Dzień dobry,

Do zamawiającego wpłynęło odwołanie, które chcemy uznać w całości. Jaka jest ścieżka postępowania? Czy moje rozumowanie jest prawidłowe?

Przetarg nieograniczony.
Umieszczam odwołanie w terminie dwóch dni od jego otrzymania na platformie. Od dnia umieszczenia odwołania pozostali wykonawcy mają trzy dni na przystąpienie do odwołania po któreś ze stron. Załóżmy, że nikt nie przystąpi po stronie Zamawiającego to czy po tych 3 dniach mogę uznać odwołanie i dokonać zmian w SWZ/ogłoszeniu o zamówieniu (w moim rozumieniu mogę dokonać takich czynności już na tym etapie) czy trzeba czekać na umorzenie/rozpatrzenie sprawy przez KIO? Czy informację o uznaniu odwołania w całości przesyła się też do KIO w ramach odpowiedzi na odwołanie?(w moim rozumieniu - tak, no i oczywiście do zainteresowanych stron)
Dzień dobry, Do zamawiającego wpłynęło odwołanie, które chcemy uznać w całości. Jaka jest ścieżka postępowania? Czy moje rozumowanie jest prawidłowe? Przetarg nieograniczony. Umieszczam odwołanie w terminie dwóch dni od jego otrzymania na platformie. Od dnia umieszczenia odwołania pozostali wykonawcy mają trzy dni na przystąpienie do odwołania po któreś ze stron. Załóżmy, że nikt nie przystąpi po stronie Zamawiającego to czy po tych 3 dniach mogę uznać odwołanie i dokonać zmian w SWZ/ogłoszeniu o zamówieniu (w moim rozumieniu mogę dokonać takich czynności już na tym etapie) czy trzeba czekać na umorzenie/rozpatrzenie sprawy przez KIO? Czy informację o uznaniu odwołania w całości przesyła się też do KIO w ramach odpowiedzi na odwołanie?(w moim rozumieniu - tak, no i oczywiście do zainteresowanych stron)
0
2022-08-01 21:31 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy