Forum

Powrót SZACOWANIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA - telefony

A.

Anna .....

0

mam pytanie - w tym roku robię postępowanie poniżej 130tys na telefony stacjonarne, komórkowe i światłowód na 24 m-ce. Szacuję 24 m-ce. Jednostka centralna zawarła umowę 3 letnia na telefony VOIPOWE. Moja jednostka (wojewódzka) otrzymuje co miesiąc fakturę od jednostki centralnej (nie od operatora), zgodnie z którą zwracamy jednostce centralnej 10 tys. netto. Umowa 3 letnia trwa do 2023. Czy powinnam szacując ująć kwotę zwracaną jednostce centralnej. Jeśli tak, musiałabym na moje rozeznanie cenowe zrobić tryb ustawowy.
mam pytanie - w tym roku robię postępowanie poniżej 130tys na telefony stacjonarne, komórkowe i światłowód na 24 m-ce. Szacuję 24 m-ce. Jednostka centralna zawarła umowę 3 letnia na telefony VOIPOWE. Moja jednostka (wojewódzka) otrzymuje co miesiąc fakturę od jednostki centralnej (nie od operatora), zgodnie z którą zwracamy jednostce centralnej 10 tys. netto. Umowa 3 letnia trwa do 2023. Czy powinnam szacując ująć kwotę zwracaną jednostce centralnej. Jeśli tak, musiałabym na moje rozeznanie cenowe zrobić tryb ustawowy.
0
2022-08-09 09:17 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Nie sumujesz z tym co już było, bo prowadziłoby to do absurdów (np dlaczego nie ująć do szacunku dotychczasowych umów na telefony, skoro chcesz ująć wcześniej zawartą umowę na VOIPy?).
Tak przy okazji: stacjonarnych ii mobilnych też bym nie łączył - to jednak trochę inne usługi. Światłowód również.
Nie sumujesz z tym co już było, bo prowadziłoby to do absurdów (np dlaczego nie ująć do szacunku dotychczasowych umów na telefony, skoro chcesz ująć wcześniej zawartą umowę na VOIPy?). Tak przy okazji: stacjonarnych ii mobilnych też bym nie łączył - to jednak trochę inne usługi. Światłowód również.
0
2022-08-09 09:43 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy