Forum

Powrót Poprawić, czy odrzucić?

M.

Magdalena .....

Fachowiec 109

Witam, proszę o pomoc w niniejszej sprawie:

Przetarg na leki/mat. opatrunkowe - ponad 200 pozycji. Zamawiający żądał 10 szt opasek gipsowych - Wykonawca w tej pozycji zamiast 10 zaproponował 5 sztuk i wycenił - podejrzewam, że przy tylu pozycjach po prostu się pomylił :( nie sądzę, żeby nie miał...
Wpłynęła tylko jedna oferta.
Czy mogę poprawić z 5 szt na 10 szt, przeliczyć przez cenę jednostkową podaną w ofercie i poprawić wartość brutto za całość (czyli 10 szt.) - tym samym zmieni się cena oferty, czy jednak odrzucić jako niezgodną z SWZ?
Witam, proszę o pomoc w niniejszej sprawie: Przetarg na leki/mat. opatrunkowe - ponad 200 pozycji. Zamawiający żądał 10 szt opasek gipsowych - Wykonawca w tej pozycji zamiast 10 zaproponował 5 sztuk i wycenił - podejrzewam, że przy tylu pozycjach po prostu się pomylił :( nie sądzę, żeby nie miał... Wpłynęła tylko jedna oferta. Czy mogę poprawić z 5 szt na 10 szt, przeliczyć przez cenę jednostkową podaną w ofercie i poprawić wartość brutto za całość (czyli 10 szt.) - tym samym zmieni się cena oferty, czy jednak odrzucić jako niezgodną z SWZ?
0
2022-08-09 13:15 0

P.

Piotr .....

45

Według mnie do odrzucenia. Zaproponował mniej niż wymagał Zamawiający. Nie widzę podstaw świadczących że może to być omyłka w rozumieniu PZP.
Według mnie do odrzucenia. Zaproponował mniej niż wymagał Zamawiający. Nie widzę podstaw świadczących że może to być omyłka w rozumieniu PZP.
0
2022-08-09 13:23 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy