Forum

Powrót Badanie zatrunienia pracowników na podstawie umowy o pracę jak u Was to wygląda?

I.

Ilona .....

0

Chciałam poruszyć wątek dotyczący badania zatrudnienia pracowników zatrudnionych u wykonawcy na podstawie umowy o pracę. Jak możecie to napiszcie jak to u was wygląda. Nie ukrywam że my na dzień dzisiejszy żądamy tylko oświadczenia od wykonawcy przy podpisaniu umowy z listą pracowników. Mamy również zapisy w umowie że zamawiający w trakcie jej trwania może żądać innych dokumentów na potwierdzenie zatrudnienia ale raczej z tego nie korzystamy. Mamy teraz takie wątpliwości czy aby na pewnie dobrze to robimy.
Chciałam poruszyć wątek dotyczący badania zatrudnienia pracowników zatrudnionych u wykonawcy na podstawie umowy o pracę. Jak możecie to napiszcie jak to u was wygląda. Nie ukrywam że my na dzień dzisiejszy żądamy tylko oświadczenia od wykonawcy przy podpisaniu umowy z listą pracowników. Mamy również zapisy w umowie że zamawiający w trakcie jej trwania może żądać innych dokumentów na potwierdzenie zatrudnienia ale raczej z tego nie korzystamy. Mamy teraz takie wątpliwości czy aby na pewnie dobrze to robimy.
0
2022-08-10 09:03 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Robię dokładnie tak jak u Was.
Przyznam sie że mierzi mnie odejmowanie chleba od ust pracownikom PIPu. Nie powinniśmy zabierać im pracy. Więc robię minimum tego co zapisane. Czasem poproszę o oświadczenia pracowników (nie wykonawcy). Umów chyba nie żądałem.
Robię dokładnie tak jak u Was. Przyznam sie że mierzi mnie odejmowanie chleba od ust pracownikom PIPu. Nie powinniśmy zabierać im pracy. Więc robię minimum tego co zapisane. Czasem poproszę o oświadczenia pracowników (nie wykonawcy). Umów chyba nie żądałem.
0
2022-08-10 09:22 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy