Forum

Powrót szacowanie wartości, a art 30 ust 4?

E.

Ewelina .....

0

Drodzy grupowicze proszę was o podpowiedź. Postępowanie unijne z podziałem na 2 części ( 1:wróżenie sprzętu i oprogramowania, 2: strona internetowa podmiotu) - szacowane razem( szacowana wartość zamówienia 04.01.22); część 1: 29.06 podpisana umowa ( wartość 3 miliony) część 2 unieważniona w kwietniu (wartość 30tyś). Część 2opublikowana 16.04.22 przeprowadzona na podstawie regulaminu wewnętrznego.Szacowanie wartości zamówienia na unieważnioną część zrobiłam jeszcze raz. Im dłużej analizuje ta sytuacje to mam więcej wątpliwości. Czy wartość zamówienia z kwietnia powinna być szacowana z cześcią 1 z postępowania unijnego (realizować na post art 30 ust 4) czy traktować to jako nowe odrębne postępowanie?
Drodzy grupowicze proszę was o podpowiedź. Postępowanie unijne z podziałem na 2 części ( 1:wróżenie sprzętu i oprogramowania, 2: strona internetowa podmiotu) - szacowane razem( szacowana wartość zamówienia 04.01.22); część 1: 29.06 podpisana umowa ( wartość 3 miliony) część 2 unieważniona w kwietniu (wartość 30tyś). Część 2opublikowana 16.04.22 przeprowadzona na podstawie regulaminu wewnętrznego.Szacowanie wartości zamówienia na unieważnioną część zrobiłam jeszcze raz. Im dłużej analizuje ta sytuacje to mam więcej wątpliwości. Czy wartość zamówienia z kwietnia powinna być szacowana z cześcią 1 z postępowania unijnego (realizować na post art 30 ust 4) czy traktować to jako nowe odrębne postępowanie?
0
2022-08-10 10:23 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Przyjęta jest ogólna interpretacja, że przy unieważnieniu części postępowania i wszczynaniu nowego, nie bierze się pod uwagę UDZIELONYCH już zamówień.
Trochę niefartownie z datami - ja bym poczekał na zawarcie umowy w tej większej części (żeby się nie okazało, ze unieważnione są obydwie) i dopiero wtedy puszczał drugą ale skoro podpisana została umowa to jest ok.
Nic nie zaszkodzi jak w tym szacowaniu do postępowania regul. z 16.04 znajdzie się zapis o 30.4 - na wszelki wypadek dobrze że to dopisałaś ;-)
Przyjęta jest ogólna interpretacja, że przy unieważnieniu części postępowania i wszczynaniu nowego, nie bierze się pod uwagę UDZIELONYCH już zamówień. Trochę niefartownie z datami - ja bym poczekał na zawarcie umowy w tej większej części (żeby się nie okazało, ze unieważnione są obydwie) i dopiero wtedy puszczał drugą ale skoro podpisana została umowa to jest ok. Nic nie zaszkodzi jak w tym szacowaniu do postępowania regul. z 16.04 znajdzie się zapis o 30.4 - na wszelki wypadek dobrze że to dopisałaś ;-)
0
2022-08-10 10:31 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy