Forum

Powrót [HUMOR] Zabezpieczenie należytego wykonania umowy

P.

Paweł .....

2

Cześć...
Padłem jak się o tym dowiedziałem ;))))
W postępowaniu krajowym na robotę budowlaną Wykonawca proponuje nam jako zabezpieczenie - ustanowienie zastawu na samochodzie ciężarowym (art. 450, ust.2, pkt 3) ustawy Pzp).
Ktoś kiedyś taki przypadek poznał lub przerabiał?
Jak zwrócić potem 70% takiego zabezpieczenia po wykonaniu umowy, jeśli Wykonawca wcześniej nie zmieni formy zabezpieczenia? :))))
Wyroki sądów powołują się na casusy 'szopów praczów" ;)))))
Cześć... Padłem jak się o tym dowiedziałem ;)))) W postępowaniu krajowym na robotę budowlaną Wykonawca proponuje nam jako zabezpieczenie - ustanowienie zastawu na samochodzie ciężarowym (art. 450, ust.2, pkt 3) ustawy Pzp). Ktoś kiedyś taki przypadek poznał lub przerabiał? Jak zwrócić potem 70% takiego zabezpieczenia po wykonaniu umowy, jeśli Wykonawca wcześniej nie zmieni formy zabezpieczenia? :)))) Wyroki sądów powołują się na casusy 'szopów praczów" ;)))))
0
2022-08-10 12:00 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Kiedyś miałem styczność z wydziałem rejestru zastawów (to w sądach rejonowych) - IMHO to jest jak najbardziej możliwe (z technicznego punktu widzenia).
Przy okazji - techniczne aspekty dokonywania wpisów do rejestru zastawów są (były wtedy) bardzo ciekawe.
Kiedyś miałem styczność z wydziałem rejestru zastawów (to w sądach rejonowych) - IMHO to jest jak najbardziej możliwe (z technicznego punktu widzenia). Przy okazji - techniczne aspekty dokonywania wpisów do rejestru zastawów są (były wtedy) bardzo ciekawe.
0
2022-08-10 12:10 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy