Forum

Powrót Unieważnienie zadania i ogłoszenie ponowne

K.

Katarzyna .....

28

Przetarg nieograniczony - postępowanie z podziałem na dwie części.
Unieważniłam postępowanie w Części nr 1, czwartego dnia od otwarcia ofert z powodu, iż oferta z najkorzystniejszą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Postępowanie w Część nr 2 jest w toku badania ofert.
Od unieważnienia Części nr 1 upłynęło już 10 dni i nie wiem czy mogę ogłosić nowe postępowanie (też będzie przetarg nieograniczony) na tę część zamówienia, która została unieważniona? Czy też powinnam czekać na zakończenie postępowania w Części nr 2?

A jak jest z ogłoszeniem o udzieleniu zamówienia do DUUE?
Czy można je wypełnić tylko dla jednej Części nr 1, która została unieważniona, a po udzieleniu zamówienia dla Części nr 2?
Czy jednak powinnam czekać na zakończenie całego postępowania i dopiero przekazać jedno ogłoszenie o udzieleniu zamówienia obejmujące obie części?
Przetarg nieograniczony - postępowanie z podziałem na dwie części. Unieważniłam postępowanie w Części nr 1, czwartego dnia od otwarcia ofert z powodu, iż oferta z najkorzystniejszą ceną przewyższa kwotę, którą Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia. Postępowanie w Część nr 2 jest w toku badania ofert. Od unieważnienia Części nr 1 upłynęło już 10 dni i nie wiem czy mogę ogłosić nowe postępowanie (też będzie przetarg nieograniczony) na tę część zamówienia, która została unieważniona? Czy też powinnam czekać na zakończenie postępowania w Części nr 2? A jak jest z ogłoszeniem o udzieleniu zamówienia do DUUE? Czy można je wypełnić tylko dla jednej Części nr 1, która została unieważniona, a po udzieleniu zamówienia dla Części nr 2? Czy jednak powinnam czekać na zakończenie całego postępowania i dopiero przekazać jedno ogłoszenie o udzieleniu zamówienia obejmujące obie części?
0
2022-08-10 12:52 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

Najlepiej poczekać na zakończenie części 2, bo nie wiadomo jak zakończy się, czy unieważnieniem czy zawarciem umowy, chyba że teraz ogłosić jeden przetarg na unieważnioną część, a jak druga część nie wyjdzie to ogłosić kolejny przetarg i będą dwa przetargi. Tak dla każdej części można zrobić oddzielnie ogłoszenie o udzieleniu zamówienia.
Najlepiej poczekać na zakończenie części 2, bo nie wiadomo jak zakończy się, czy unieważnieniem czy zawarciem umowy, chyba że teraz ogłosić jeden przetarg na unieważnioną część, a jak druga część nie wyjdzie to ogłosić kolejny przetarg i będą dwa przetargi. Tak dla każdej części można zrobić oddzielnie ogłoszenie o udzieleniu zamówienia.
0
2022-08-10 13:26 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy