Forum

Powrót równoważność

M.

Monika .....

4

witam,
Prowadzę postępowanie w trybie podstawowym na dostawę kamer. Z uwagi na już posiadane urządzenia kamery muszą być konkretnej firmy np. SONY.
w OPZ szczegółowo opisałam parametry techniczne kamer.
W chcę zrobić zapis, iż w przypadku zaoferowania kamer firmy SONY o parametrach innych (oczywiście nie gorszych) niż opisane w SWZ Wykonawca musi dostarczyć karty katalogowe. Mają to być nadal kamery firmy SONY ale mogą mieć inny numer katalogowy od opisanego w SWZ.
Moje pytanie: czy jest to równoważność?
Z góry dziękuję
witam, Prowadzę postępowanie w trybie podstawowym na dostawę kamer. Z uwagi na już posiadane urządzenia kamery muszą być konkretnej firmy np. SONY. w OPZ szczegółowo opisałam parametry techniczne kamer. W chcę zrobić zapis, iż w przypadku zaoferowania kamer firmy SONY o parametrach innych (oczywiście nie gorszych) niż opisane w SWZ Wykonawca musi dostarczyć karty katalogowe. Mają to być nadal kamery firmy SONY ale mogą mieć inny numer katalogowy od opisanego w SWZ. Moje pytanie: czy jest to równoważność? Z góry dziękuję
0
2022-08-11 14:17 0

A.

Agata .....

21

W mojej ocenie nie jest to równoważność. Rozumiem, że chcecie miec sony bo macie juz sony i ??? zależy Wam na wykorzystaniu posiadanych już akcesoriów do nowo kupowanego sprzętu tak? W takim wypadku moim zdaniem należałoby opisać równoważność ze względu na możliwość wykorzystania posiadanych akcesoriów np lamp, obiektywów, kabli czyli sprzęt musiałby mieć odpowiednie gniazda, mocowania itp. Ja bym poszła w tym kierunku.
W mojej ocenie nie jest to równoważność. Rozumiem, że chcecie miec sony bo macie juz sony i ??? zależy Wam na wykorzystaniu posiadanych już akcesoriów do nowo kupowanego sprzętu tak? W takim wypadku moim zdaniem należałoby opisać równoważność ze względu na możliwość wykorzystania posiadanych akcesoriów np lamp, obiektywów, kabli czyli sprzęt musiałby mieć odpowiednie gniazda, mocowania itp. Ja bym poszła w tym kierunku.
0
2022-08-11 21:11 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy