Forum

Powrót Braki w oświadczeniu , wezwanie wykonawcy dzielić na etapy czy mogę w jednym ?

M.

Magdalena .....

0

Tryb podstawowy bez negocjacji. Wczoraj otwarcie ofert. Oferty złożyło dwóch wykonawców, przy czym oferta jednego z nich jest z mocno wygórowaną ceną, a drugiego mieści się w kwocie przeznaczonej na finansowanie zamówienia.
Zaczęłam badać tę lepszą ofertę i okazuje się , że w oświadczeniu o braku podstaw wykluczenia i spełnienia warunków udziału Wykonawca ten nie wypełnił wszystkich pól, które powinien. Moje pytanie brzmi:
1. Czy najpierw wzywam go do uzupełnienia treści oświadczenia a dopiero, gdy mi złoży poprawione oświadzcenie przeprowadzam ocenę ofert i wzywam go do zlożenia podmiotowych środków dowodowych?
CZY
2. Mogę już na tym etapie dokonać oceny ofert i w związku z tym, że jego oferta zostanie oceniona lepiej (cena na to wskazuje) wezwać go jednocześnie do uzupełnienia treści oświadczenia oraz złożenia podmiotowych środków dowodowych w jednym i tym samym etapie?

Ile czasu muszę dać mu na uzupełnienie?
Tryb podstawowy bez negocjacji. Wczoraj otwarcie ofert. Oferty złożyło dwóch wykonawców, przy czym oferta jednego z nich jest z mocno wygórowaną ceną, a drugiego mieści się w kwocie przeznaczonej na finansowanie zamówienia. Zaczęłam badać tę lepszą ofertę i okazuje się , że w oświadczeniu o braku podstaw wykluczenia i spełnienia warunków udziału Wykonawca ten nie wypełnił wszystkich pól, które powinien. Moje pytanie brzmi: 1. Czy najpierw wzywam go do uzupełnienia treści oświadczenia a dopiero, gdy mi złoży poprawione oświadzcenie przeprowadzam ocenę ofert i wzywam go do zlożenia podmiotowych środków dowodowych? CZY 2. Mogę już na tym etapie dokonać oceny ofert i w związku z tym, że jego oferta zostanie oceniona lepiej (cena na to wskazuje) wezwać go jednocześnie do uzupełnienia treści oświadczenia oraz złożenia podmiotowych środków dowodowych w jednym i tym samym etapie? Ile czasu muszę dać mu na uzupełnienie?
0
2022-08-12 07:42 0

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Sprawdza się oświadczenia u wszystkich Wykonawców i wzywa do uzupełnienia, a potem do podmiotowych środków dowodowych. Na uzupełnienie termin obejmujący min. 2 dni robocze, a do podmiotowych środków dowodowych 5 dni
Sprawdza się oświadczenia u wszystkich Wykonawców i wzywa do uzupełnienia, a potem do podmiotowych środków dowodowych. Na uzupełnienie termin obejmujący min. 2 dni robocze, a do podmiotowych środków dowodowych 5 dni
0
2022-08-12 08:00 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy